Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvija Ukrainai humānajā palīdzībā nosūtīs deviņus strāvas ģeneratorus

Valdība otrdien vienojās uzdot Iekšlietu ministrijai sagatavot humānās palīdzības kravu Ukrainai - deviņus strāvas ģeneratorus - no valsts materiālo rezervju resursiem, kurus uz Ukrainu nogādās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ņemot vērā Ukrainas izteikto palīdzības lūgumu, Latvija no valsts materiālajām rezervēm kā humāno palīdzību papildus jau iepriekš nosūtītajai palīdzībai nosūtīs deviņus strāvas ģeneratorus - četras elektrostacijas un piecas dīzeļelektrostacijas.

Paredzēts, ka Satiksmes ministrijai būs jānodrošina informācija par pieejamajiem transportlīdzekļiem, to izmantošanas izmaksām, kā arī prognozējamo nepieciešamo laiku humānās palīdzības nogādāšanai līdz Ukrainai, savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atbilstoši Satiksmes ministrijas vai ekspertu grupas sniegtajai informācijai noslēgs līgumu ar kravas piegādātāju, kas nodrošinās humānās palīdzības kravas nogādāšanu uz Ukrainu.

Līdz šim Latvija Ukrainai ir nosūtījusi divas humānās palīdzības kravas. Tāpat Latvija ir nodrošinājusi 10 Ukrainā cietušo ārstēšanu un gatavojas sniegt palīdzību vēl 10 cietušajiem. Pašlaik, lai palīdzētu izraudzīties tās karadarbībā Ukrainā cietušās personas, kuras tiks nosūtītas ārstēšanai uz Latviju, Latvijas vēstniecība Ukrainā plāno piesaistīt ekspertus. Savukārt Aizsardzības ministrija jau ir sniegusi humāno palīdzību militārpersonu bērniem, bet Rīgas dome atvēlējusi līdzekļus humānās palīdzības sniegšanai cietušajiem Austrumukrainā.

Jau ziņots, ka Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

Pastāvīgie nemieri Ukrainas austrumos, pēc ANO Komisariāta bēgļu jautājumos (UNCHR) datiem, ir nesuši ap 3500 cilvēku nāvi, bet vairāk nekā 8000 cilvēku tikuši ievainoti. Konflikta rezultātā ir nopietni bojāta vai iznīcināta infrastruktūra, elektroapgāde, ūdensapgāde, un vietām akūti trūkst pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas