Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā populārākās eiro naudaszīmes ir 20 un 50 eiro

Latvijā populārākās eiro naudaszīmes ir 20 eiro un 50 eiro, liecina Latvijas Bankas apkopotie dati.

No Latvijas Bankas emitētajām eiro banknotēm februāra beigās apgrozībā bija 13 miljoni gabalu 20 eiro banknošu, 9,5 miljoni gabalu 50 eiro banknošu, 7,8 miljoni gabalu desmit eiro banknošu un 5,4 miljoni gabalu piecu eiro banknošu, aģentūru LETA informēja centrālās bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Latvijas Bankas mājaslapā publicētā informācija rāda, ka 2014.gada beigās Latvijas Bankas emitēto eiro banknošu un monētu kopsumma apgrozībā sasniedza 735,7 miljonus eiro. No tās 94,1% jeb 692 miljoni eiro bija banknotes, savukārt 5,9% jeb 43,7 miljoni eiro - monētas.

No Latvijas Bankas emitētajām monētām pērn gada beigās visvairāk apgrozībā bija viena un divu centu monētas - attiecīgi 42,4 miljoni gabalu un 36,8 miljoni gabalu.

Pērn gada beigās apgrozībā bija arī 23,1 miljons gabalu Latvijas Bankas emitēto piecu centu monētu, 16,8 miljoni gabalu desmit centu monētu, 15,3 miljoni gabalu 20 centu monētu, 10,3 miljoni gabalu 50 centu monētu, kā arī 18,3 miljoni gabalu Latvijas Bankas emitēto viena eiro monētu un 6,6 miljoni gabalu divu eiro monētu.

Pēc skaita visvairāk no Latvijas Bankas emitētajām eiro banknotēm apgrozībā 2014.gada beigās bija 20 eiro banknotes - 13,6 miljoni gabalu un 50 eiro naudas zīmes - 9,6 miljoni gabalu. Pērn gada nogalē apgrozībā bija 8,6 miljoni gabalu Latvijas Bankas emitēto desmit eiro banknošu, seši miljoni gabalu piecu eiro banknošu un 0,1 miljons 200 eiro banknošu.

Centrālās bankas mājaslapā publicētā informācija rāda, ka apgrozībā bija mīnus 0,3 miljoni gabalu 500 eiro banknošu un mīnus 0,6 miljoni 100 eiro banknošu. Negatīvs rādītājs iegūts, rēķinot, cik Latvijas Banka izlaidusi banknošu un no tā atņemot banknošu skaitu, kas gada laikā atgriezies Latvijas Bankā. Tātad šīs banknotes gada laikā uz Latvijas Bankas kasēm atnestas vairāk, nekā emitēts līdz ar eiro ieviešanu. To vidū ir banknotes, kuras jau pirms eiro ieviešanas bija iedzīvotāju rīcībā, piemēram, kā skaidras naudas krājumi, kā arī no ārvalstīm atvestās banknotes, aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Bankas preses sekretārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas