Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Latvija nodrošinās rehabilitāciju lielākam Ukrainā ievainoto karavīru skaitam

Pēc Ukrainas puses lūguma nodrošināt medicīnisko rehabilitāciju Latvijā lielākam ievainoto karavīru skaitam, valdība otrdien atbalstīja papildu 50 karavīru uzņemšanu rehabilitācijas centrā Jaunķemeri.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM), nesenās vizītes laikā Ukrainā veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) apliecināja Ukrainas veselības ministram un slimnīcu amatpersonām, ka Latvija ir radusi risinājumu palielināt rehabilitācijas iespējas. Tāpat arī apliecinot, ka papildus tiek gatavots tehniskais medicīniskais nodrošinājums Ukrainas slimnīcām. Plānots uzsākt arī ciešāka sadarbību starp personālu ārstniecības zināšanu apmaiņā.

Papildu 50 ievainoto karavīru rehabilitācijas nodrošināšanai šā gada laikā pārdalīti 183 900 eiro.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, rehabilitāciju karavīriem nodrošina Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari", taču šī stacionāra kapacitāte ievainoto karavīru uzņemšanai ir sasniegusi maksimumu, tāpēc tika meklētas citas iespējas. VM norāda, ka būtiska bija "Jaunķemeru" ārstniecības iestādes atrašanās vieta, kas ir tuvu gan Rīgai, gan "Vaivariem", jo ievainotajiem var būt nepieciešamas citu speciālistu konsultācijas, iespējams, transportēšana, kā arī "Jaunķemeru" ārstiem nepieciešamības gadījumā būs pieejams atbalsts, sastopoties ar specifiskām kara traumām.

"Vaivari" karavīriem ir nodrošinājuši rehabilitāciju multiplu un kombinētu funkcionēšanas traucējumu gadījumos pēc politraumām ar centrālās un perifērās nervu sistēmas bojājumiem, arī muguras smadzeņu bojājumiem, komplicētiem kaulu lūzumiem, amputācijām, nodrošinot arī protezēšanu.

Šogad Latvija jau ir uzņēmusi 116 Ukrainas karavīrus, bet 2023.gadā 270 Ukrainas militārpersonas. Ukrainā ievainoto pacientu stacionārā medicīniskā rehabilitācija tiek nodrošināta saskaņā ar pasākumu plānu atbalsta sniegšanai Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā 2024.gadam.

Jau ziņots, ka veselības ministrs jūnija sākumā darba vizītē apmeklēja Ukrainu, kur iepazinās ar veselības aprūpes organizēšanu kara apstākļos. Abu Meri tikās ar Augstākās Radas vicespīkeri Olenu Kondratjuku, ar Ukrainas veselības ministru Viktoru Ļaško, apmeklēja medicīnas iestādes Kijivā un Čerņihivā. Kopā ar ministru vizītē piedalījās arī Veselības ministrijas Nozares krīzes vadības nodaļas vadītājs Juris Raudovs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs un slimnīcas drošības konsultants.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas