Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā aizvien teju divreiz augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 ES/EEZ

Latvijā aizvadītās nedēļas laikā ir turpinājusi samazināties mirstība ar diagnosticētu Covid-19, tomēr tā joprojām gandrīz divas reizes pārsniedz vidējo mirstības rādītāju Eiropas Savienībā (ES) un Eiropas Ekonomikas zonā (EEZ), liecina Eiropas Slimību kontroles un profilakses centra (ECDC) apkopotie dati.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās, no 29.novembra līdz 12.decembrim, liecina, ka Latvijā mirstības līmenis ar diagnosticētu Covid-19 ir samazinājies līdz 104,8 gadījumiem uz vienu miljonu iedzīvotāju un Latvija ir noslīdējusi no sestās līdz desmitajai vietai 30 ES/EEZ valstu vidū ar augstāko mirstību. Augstākā mirstība ir reģistrēta Ungārijā, Bulgārijā, Horvātijā un Slovākijā, kur nāves gadījumu skaits pārsniedz 200 uz vienu miljonu iedzīvotāju.

Vidējais mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 ES un EEZ valstīs šajā laikā bija 58,8 gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju.

No Latvijas kaimiņvalstīm Igaunijā mirstība iepriekšējās divās nedēļās bija 55,7 gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju un Igaunija ir 15. vietā starp ES/EEZ valstīm. Savukārt Lietuvā nāves gadījumu skaits ir 101,6 uz vienu miljonu iedzīvotāju un tā pašlaik ir 11.vietā starp ES/EEZ valstīm pēc mirstības ar diagnosticētu Covid-19.

Vienlaikus Latvijā jau trešo nedēļu pēc kārtas ir zemāks inficēšanās līmenis ar Covid-19 nekā ES/EEZ valstīs vidēji.

Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju laikā no 29.novembra līdz 12.decembrim ir samazinājusies līdz 499,6 gadījumiem, bet ES/EEZ valstīs vidēji tā ir 783,7 gadījumi.

Latvija saslimstības ziņā ar Covid-19 pašlaik ir noslīdējusi no 20. līdz 22.vietai starp 30 ES/EEZ valstīm.

Līdzīga situācija ir arī pārējās Baltijas valstīs, jo Lietuvā iepriekšējās divās nedēļās saslimstības līmenis bija 845,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, bet Igaunijā - 506,9 gadījumi. Lietuva attiecīgi saslimstības līmeņa ziņā ir noslīdējusi no 13. līdz 16.vietai, bet Igaunija - saglabājusi 21.vietu starp ES/EEZ valstīm.

Augstākais saslimstības līmenis ES/EEZ iepriekšējās divās nedēļās ir bijis Lihtenšteinā - 2167,9 saslimšanas gadījums ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju. 1500 gadījumu slieksnis tiek pārsniegts arī Slovākijā, Čehijā, Beļģijā un Nīderlandē.

Latvijai ir arī izdevies samazināt saslimšanas gadījumu skaitu senioru vidū. Latvijā aizvadītajās divās nedēļās inficēšanās līmenis vismaz 65 gadus vecu iedzīvotāju vidū bija 269 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju un mēs šajā rādītājā esam noslīdējuši no 17. līdz 21.vietai ES/EEZ valstu vidū. ES/EEZ vidēji šis rādītājs ir 398 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas