Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

LATA atbalsta VARAM ieceri centralizēt IT pārvaldību

Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) pēc tikšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu pauda atbalstu ministrijas iecerei strādāt pie informācijas tehnoloģiju (IT) pārvaldības centralizēšanas valsts iestādēs, portālu Diena.lv informēja LATA.

Pēc asociācijas domām, viena no galvenajām valsts iestāžu IT pārvaldības problēmām ir tās sadrumstalotība: teju katrai valsts iestādei ir sava IT struktūrvienība un nereti nodokļu maksātāju nauda tiek izdota par vienu un to pašu standarta risinājumu katrā iestādē no jauna. Turklāt daudzas nelielas struktūrvienības nespēj pie sevis attīstīt pietiekami augstu kompetenci IT jomā, tā vietā par ievērojamām summām nolīgstot ārējos konsultantus, bez kuriem iestādes nereti nevar izveidot pat pamata prasības pašu iepirkumiem.

"Tā kā IT nozare jau gadiem ilgi ir mudinājusi attiecīgās jomas ministrus sakārtot un centralizēt IT jomu valsts iestādēs, ir apsveicami, ka aicinājums beidzot ir sadzirdēts. Pašlaik IT pārvaldības centralizācijas plāni vēl ir tikai tapšanas stadijā, taču mēs vēlamies paust gatavību sadarboties ar ministriju valsts iestāžu IT jomas pārveides procesā un aicinām institūcijas aktīvi konsultēties ar nozares asociācijām par optimālāko centralizācijas modeli," norādīja LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

LATA pārstāvji pauda pārliecību, ka optimizēšanas plāni varētu ieviest pozitīvas pārmaiņas valsts iestāžu IT pārvaldē un tiem nevajadzētu apdraudēt uzņēmēju intereses vai konkurences situāciju nozarē.

Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija apvieno organizācijas un privātpersonas, kas veicina sadarbību starp tehnoloģiju piegādātājiem un patērētājiem, t.sk. valsts un pašvaldību, kā arī izglītības un zinātnes iestādēm, veicinot tehnoloģiju atvērtību, tehnoloģiju efektivitāti, kā arī brīvu un godīgu konkurenci tehnoloģiju izstrādes un piegādes jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas