Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lapsa: KNAB visatļautības sajūta ir lielāka par spēju pamatot savas darbības likumību

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku visatļautības un nekontrolējamības sajūta ir lielāka par spēju pamatot savas darbības likumību, uzskata žurnālists Lato Lapsa, kurš šodien bija izsaukts uz KNAB.

Lapsa ticies ar divām KNAB darbiniecēm, kurām sākotnēji lūdzis, bet vēlāk pieprasījis nosaukt iespējamo likumpārkāpumu vai citu normatīvo aktu pārkāpumu, kas bijis par pamatu viņa izsaukšanai uz pārrunām.

Vienīgais, kas ticis minēts, esot portāla Pietiek.com izsludinātais konkurss par Saskaņas centru. Kad Lapsa lūdzis paskaidrot, kur šajā konkursā ir priekšvēlēšanu aģitācijas vai partiju finansēšanas pārkāpuma pazīmes, sakarīgu atbildi, viņaprāt, neesot saņēmis. Līdz ar to žurnālists sarunas protokolam pierakstījis, ka, viņaprāt, iemesls izsaukšanai uz KNAB ir vai nu politisks pasūtījums vai amatpersonu vēlme viņu ietekmēt pirms klajā nāk grāmata par KNAB darbinieci Jutu Strīķi.

Konkursu par Saskaņas centru portāls Pietiek.com izsludināja šī gada augustā.

Portāls rakstīja: "Atskatoties uz līdz šim paveikto, mēs nevaram noliegt, ka taisnība tiem lasītājiem, kuri komentāros raksta - cik žēl, ka portāla publikācijās salīdzinoši daudz retāk nekā citi jauki ļaudis pieminēti kungi un dāmas no "Saskaņas centra" un ap to sapulcētajām un radniecīgajām struktūrām. Lai gan pie naudas portāls joprojām nav ticis, tomēr esam sagrabinājuši pietiekami, lai varētu izsludināt noderīgās un saistošās informācijas konkursu ar tikai vienu pamatkritēriju - atsūtiet mums ko interesantu par "Saskaņas centru", viņu draugiem un atbalstītājiem!"

Konkursa pagaidu balvu fonds ir 500 latu. Uz daļu no šīs summas vai pat to visu var pretendēt jebkurš, kas par ļaudīm vai struktūrām, kas identificējami kā Saskaņas centram skaidri un nepārprotami piederoši vai ar to saistīti, portālam atsūtīs iespējami krāšņu un detalizētu informāciju.

Kā jau ziņots, KNAB izsaukumā bija paziņots, ka Lapsa tiek uz biroju izsaukts, lai sniegtu paskaidrojumus "saistībā ar interneta portālā www.pietiek.com  izvietotajos rakstos minēto informāciju"

Portāls savukārt uzskata, ka KNAB rīcība, mēģinot uz biroju izsaukt žurnālistu un bez kādiem aplinkiem pieprasīt sniegt paskaidrojumus par konkrētām portāla publikācijām un tajās sniegtu informāciju, ir pretrunā ar Satversmes 100.pantu, kas nosaka, ka "ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas