Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kurzemē šorīt +8 grādi; otrdien būs siltākais laiks kopš janvāra sākuma

Otrdienas rītā visā Latvijā gaisa temperatūra pakāpusies virs +3 grādiem, un augstākā temperatūra līdz plkst.5 bija +8,1 grāds Pāvilostā un Ventspilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Otrdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+11 grādiem, un iepriekšējo reizi tik silts laiks bija janvāra sākumā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 9-16 metriem sekundē, vietām piekrastē vējš ir stiprāks. Lielākās vēja brāzmas naktī bija 24 metri sekundē Ventspils ostā.

Debesis lielākoties klāj mākoņi, mazāk mākoņu ir Kurzemē. Vietām īslaicīgi līst, dažviet ir arī migla.

Strauji kūst sniegs, bet vietām Vidzemē un Latgalē saglabājas vairāk nekā 40 centimetrus dziļš sniegs, Priekuļu novērojumu stacijā tā biezums vēl ir pusmetrs.

Rīgā apmācies laiks, dienvidu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 9-12 metriem sekundē, gaisa temperatūra +6 grādi.

Debesis pārsvarā klās mākoņi, vietām būs dūmaka un īslaicīgs lietus, bet vakarpusē lietus gaidāms valsts lielākajā daļā.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš kļūs nedaudz lēnāks, no rīta valsts ziemeļu piekrastē vēl gaidāmas brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Rīgā gaidāma mākoņaina diena un brīžiem - galvenokārt pievakarē - iespējams lietus. Pūšot mērenam dienvidu vējam, gaiss iesils līdz +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 983 hektopaskāliem Kurzemes ziemeļos līdz 996 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,7 grādiem Alūksnē līdz +5,4 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.martā bija +32 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -28 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas