Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kriminālseriāla cienīgs mājupbrauciens: Šoferis apsūdz policistu vardarbībā

Mājupceļš no naktsmaiņas darbā četru bērnu tēvam elektriķim Igoram 3. februāra rītā izvērtās negaidītā, policejisku valstu kriminālajiem seriāliem raksturīgā sižetā. Tomēr realitāte nepiedāvāja kaskadieri, tāpēc zaudēt asinis un pārdzīvot šoku autovadītājam nācās pašam, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Uz ceļa Sēnīte–Ropaži Inčukalna novadā, izkāpis no dienesta auto Volvo S80 ar valsts numuru FU9395, viņu apturēja ceļu policists, lūdzot uzrādīt dokumentus un "iepūst trubiņā". Savukārt Igors inspektoram palūdzis uzrādīt viņa personu apliecinošu dokumentu, kas likumsargu ļoti sadusmojis. "Ko tu blato? YouTube video saskatījies?" viņš šoferim uzkliedzis.

Pēc tam Igoram pavēlēts izkāpt no auto, taču viņš uzstājis uz savām tiesībām palikt vadītāja krēslā. Tad noticis negaidītais: "Viņš iesita man pa kreiso vaigu, apsauca par psihu, ar varu atsprādzēja drošības jostu un izrāva no mašīnas. Es visu laiku raudzījos, lai tikai nepazaudētu brilles, jo bez tām gandrīz nekā neredzu. Mani nometa guļus, un no sitiena pa pakausi galva atsitās pret asfaltu – vien dzirdēju, kā otrs policists apsauc savu kolēģi, lai viņš beidz mani sist. Un viņš beidza sist pa galvu, taču sāka pa nierēm," pārdzīvoto atceras 48 gadus vecais vīrietis, kurš no sitēja saņēmis "draudzīgu" norādījumu "neiedomāties sūdzēties", jo viss tik un tā liecināšot pret viņu pašu. Par to policists parūpēšoties, ziņojumā norādot, ka šoferis mēģinājis pretoties, bēgt un atņemt ieroci, tādēļ fiziski ietekmēts. "Šādi nodomi pēc naktsmaiņas pļavas vidū man pat prātā neienāktu! Nemaz nerunājot par to, ka biju viens pret diviem, kuri miesās krietni druknāki par mani," saka Igors.  

Asiņojošais, šokā drebošais vīrietis pēc sasišanas nogādāts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas novada iecirknī, kur viņam atņemts maks un mobilais tālrunis. Pa ceļam viņš bija paspējis piezvanīt sievai, kura savukārt ziņojusi savam brālim – bijušajam policistam. Viņš devies uz iecirkni – savu ilggadējo darbavietu –, taču pie Igora neesot ticis pielaists, lai gan radinieks neesot atradies aiz restēm. 

"Līdz šim brīdim mums nav zināms tā policista vārds, Siguldas iecirknī atsakās sadarboties, un ir aizdomas, ka šo gadījumu vēlas noklusēt, it kā nekas nebūtu noticis. Es nostrādāju 30 gadu milicijā, vēlāk policijā un Valsts prezidenta apsardzē, taču tamlīdzīgas izdarības pret nevainīgu cilvēku no kolēģu puses netiku pieredzējis! Tas sitējs ir neadekvāts, viņš ne tikai nedrīkstētu nēsāt ieroci, bet vispār strādāt policijā!" Dienai sašutumu pauž Igora sievas brālis. 

Tagad Igora kuplā ģimene sadevusies rokās, lai sitējs tiktu saukts pie atbildības, un pašlaik tiekot gatavots iesniegums Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojam.

Visu žurnālistes Kristīnas Putincevas rakstu Policists saskatījies video lasiet pirmdienas, 9. februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas