Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kols: AB dambī pēc testēšanas plīvos Latvijas karogs ar pareizām krāsu proporcijām

Rīgā AB dambī pašlaik tiek pārbaudīti dažādi Latvijas karoga testa varianti un procesa noslēgumā mastā plīvos karogs ar pareizām krāsu proporcijām, aģentūrai LETA sacīja biedrības Latvijas karogs valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Rihards Kols (VL-TB/LNNK).

Vairāki cilvēki sociālajos tīklos vērsuši uzmanību, ka AB dambī mastā atrodas karogs ar neprecīzām krāsu proporcijām. Saskaņā ar likumu karoga sarkanbaltsarkano svītru attiecība ir 2:1:2.

Taujāts par to, kāpēc testa karogam bijušas neprecīzas krāsu proporcijas, Kols skaidroja, ka par to tiks prasīts ražotājam. Taču par šo gadījumu neesot pamats celt "vētru ūdens glāzē", jo pašlaik tiek testēti dažāda veidu karogi un to materiālu kvalitāte, tajā skaitā atbilstība laikapstākļiem.

"Monumentālajam Latvijas karogam uz AB dambja pirms tā nodošanas ekspluatācijā tiek veikti nepieciešamie slodžu testi un mērījumi. Tagad svarīgākais ir pārbaudīt slodzes, paceļot testa karoga variantu, kurš ir atbilstošajā 20x10 m lielumā," skaidroja organizācijas priekšsēdētājs. Ar testa karogu tiek pārbaudīts arī tā pacelšanas mehānisms, tāpēc pagaidām karogs ne vienmēr būs pacelts mastā.

Kols uzsvēra, ka pēc testēšanas tiks izmantots likuma nosacījumiem atbilstošs karogs. Pašlaik tiekot izmēģināts jau cits karoga veids ar atbilstošu krāsu proporciju.

Kā ziņots, Rīgā uz AB dambja uzstādīts monumentālā Latvijas karoga 60 metrus augstais karoga masts, paceļot tajā arī Latvijas karogu.

Līdz ar karoga masta uzstādīšanu, projekta būvniecība ieiet noslēdzošajā fāzē - tuvākajās nedēļās eksperti veiks lielizmēra karoga masta slodžu pārbaudes un mērījumus. Tāpat arī tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi.

Projekta Latvijas karogs laikā līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018.gadā iecerēts izvietot Latvijā augstāko monumentālo Latvijas valsts karogu uz AB dambja Rīgā. Monumentālus valsts karogus plānots izvietot arī Latvijas novados, aicinot projektā iesaistīties pašvaldības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas