Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

KNAB sola izvērtēt Bunduļa lēmumu kļūt par Grindeks valdes priekšsēdētāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lems, vai izvērtēt amatpersonas darbības atbilstību likumam par interešu konflikta novēršanu saistībā ar Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietnieka Jura Bunduļa lēmumu pieņemt AS Grindeks piedāvājumu kļūt par kompānijas valdes priekšsēdētāju.

Kā aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, tiks izskatīts jautājums par nepieciešamību izvērtēt atbilstību amatpersonu darbībā noteiktajiem komercdarbības ierobežojumiem un aizliegumiem.

Viņš atzīmēja, ka likuma 10.panta 7.daļā minētais aizliegums valsts amatpersonai pēc amata pienākumu pildīšanas beigām ieņemt amatu kādā komercsabiedrībā ir saistošs, ja amatpersona attiecībā uz šo komercsabiedrību veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas, kā arī pieņēmusi lēmumu par iepirkumu.

Lai secinātu, vai amatpersona ir ievērojusi likumā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus arī pēc pienākumu pildīšanas beigām, nepieciešams izvērtēt amatpersonas darbības atbilstību likuma prasībām, sacīja Vitenburgs.

Jau ziņots, ka Bundulis pieņēmis Grindeks piedāvājumu kļūt par kompānijas valdes priekšsēdētāju. Kā Bundulis sacīja biznesa portālam Nozare.lv, amatu VM viņš atstās 2012.gada 6.janvārī.

VM pārstāvis Oskars Šneiders aģentūrai LETA sacīja, ka jautājums par iespējamo interešu konfliktu jālemj atbildīgajām valsts institūcijām.

Kā ziņots, Bundulis savulaik jau strādājis uzņēmumā Grindeks - viņš bijis kompānijas mārketinga un tirdzniecības direktors un zinātnisko pētījumu un attīstības direktors, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Valsts pārvaldē Bundulis darbojas kopš 1999.gada - vispirms kā Labklājības ministrijas, tad Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktors. Vēlāk viņš bijis Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks politikas īstenošanas jautājumos.

Līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai Bundulis strādājis pētniecības jomā.

Grindeks vadītājs Jānis Romanovskis pēkšņi atstāja amatu 24.novembrī, valdei iesniedzot atlūgumu pēc paša vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas