Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ķekavas domes deputāts ziņo par pašvaldības ēkas sabrukšanu; pašvaldība pārmetumus noraida

Ķekavas novada pašvaldības ēkā, Gaismas ielā 19, k-9, esošā būvvaldes arhīva pārsegums ir pārslogots vismaz 1,5 reizes. Tas ilgākā laika periodā var izraisīt pārseguma konstrukcijas nogurumu un var sabrukt, informē Ķekavas novada domes deputāts Juris Jerums.

Viņš arī norāda, ka, neraugoties uz vairākiem būvvaldes vadītājas Ineses Aizstrautas dienesta ziņojumiem, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks neesot reaģējis, lai situāciju atrisinātu.

Tikmēr Ķekavas novada pašvaldība uzsver, ka medijos izplatītā informācija par Ķekavas novada būvvaldes arhīva pārsegumu ir nekorekta un pārspīlēta, iespējams, apzināti mēģinot radīt nepamatotu paniku darbinieku un iedzīvotāju vidū. Tāpat Ķekavas novada domē norāda, ka minētā ēka 2013.gada nogalē apsekota un secināts, ka to var ekspluatēt.

Jerums paziņojumā atsaucies uz Latvijas būvinženieru savienības SIA LBS-konsultants un būvinženiera Sergeja Meierovica veikto tehniskās apsekošanas atzinumu par pašvaldības ēku Gaismas ielā 19, k-9, Ķekavā.

Deputāts norāda, ka ikdienā ēkā strādā vairāk nekā 100 cilvēki un notiek apmeklētāju pieņemšana. Ēkā atrodas arī vietējo iedzīvotāju iecienīts veikals un trīs augšējos stāvos atrodas kopmītne.

Minētajās telpās būvvaldes arhīvs jau atrodoties ilgāku laiku, kopš 2009.gada, kad notika Ķekavas pagasta, Daugmales pagasta un Baložu pilsētas apvienošanās ar jaunizveidotā Ķekavas novada administrācijas un būvvaldes izvietošanu minētajā ēkā. Arhīva dokumentu apjoms un svars pastāvīgi pieaugot ar katru būvvaldes darba dienu.

Ķekavas pašvaldībā atbild, ka būvvaldes arhīva jautājums ir pašvaldības un domes vadības dienaskārtībā un pašlaik tiekot apzināti neatkarīgi tehniskie apsekotāji, kuri strādātu pēc pašvaldības darba uzdevuma, lai, balstoties uz objektīviem apsekojuma rezultātiem, varētu pieņemt šajā situācijā atbilstošāko lēmumu.

Ar medijos minēto tehnisko apsekotāju pašvaldība nekad neesot slēgusi līgumu par arhīva telpu apsekošanu, un tai neesot zināms arī patiesais pasūtītājs, tādēļ pašvaldībai ir pamatotas aizdomas par tehniskā apsekojuma objektivitāti, kvalitāti un atbilstību normatīvu prasībām. Šis tehniskā apsekojuma atzinums nav oficiāli iesniegts pašvaldībā, norāda Ķekavas novada domē.

Jerums arī norāda, ka pēc Zolitūdes traģēdijas un tai sekojošā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta uzdevuma pašvaldībām pārbaudīt sabiedrisko ēku drošību Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē 2014.gada 9.janvārī tika izveidota komisija Būvniecības procesa tiesiskuma nodrošināšanai deviņu cilvēku sastāvā. Pirmā komisijas sēde saskaņā ar domes lēmumu bija jāsasauc domes priekšsēdētājam Varikam. Līdz šim brīdim komisija darbu neesot sākusi, norāda deputāts.

Pašvaldībā skaidro, ka 2013.gada nogalē Ķekavas novada pašvaldības būvvalde pēc Ekonomikas ministrijas uzdevuma veikusi visu sabiedrisko ēku, tostarp Ķekavas novada pašvaldības administrācijas ēkas apsekošanu. No būvvaldes vadītājas sagatavotās vēstules izrietējis, ka pašvaldības ēku, kurā atrodas arī būvvaldes arhīvs, var arī turpmāk ekspluatēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas