Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kariņš: sašķidrinātās gāzes termināļa projekts Rīgā jāīsteno bez Gazprom līdzdalības

Sašķidrinātās gāzes termināļa (SGT) projekts Rīgā jāīsteno bez Krievijas Gazprom līdzdalības, Eiropas Parlamenta deputāta Krišjāņa Kariņa viedokli pavēstīja viņa padomniece preses jautājumos Ieva Zīberga.

Kariņš atzīmēja, ka Latvijas valdībai ir jāuzņemas vadošā loma šī projekta īstenošanā Baltijas valstīs un nozīmīgs solis projekta tālākā īstenošanā būs Latvijas valdības spēja pārliecināt Igaunijas un Lietuvas kolēģus, ka projekts nebūs saistīts ar "Gazprom" interesēm.

"Rīgas dabasgāzes terminālis izveidos patiesu konkurenci Baltijas reģionā gāzes tirgū tikai tad, ja to pārvaldīs no "Gazprom" un tā meitasuzņēmuma "Itera Latvija" neatkarīgs operators. Tad mēs spēsim arī pārliecināt lietuviešus un igauņus par Rīgu, kā šim projektam visizdevīgāko vietu," teica Kariņš.

Jau ziņots, ka priekšizpēti par reģionāla SGT izbūves iespējām Baltijā veica Lielbritānijas uzņēmumu "GL Noble Denton" un "Energy Contract Company" konsorcijs, Baltijas reģiona kontekstā analizējot 22 iespējamo termināļa dislokācijas vietu, tostarp Liepājā, Ventspilī, Rīgā, Lilastē un Rīgas jūras līcī, atbilstību kritēriju kopumam. Pētījumā atzina, ka SGT būvniecībai ekonomiski pamatotākā vieta ir Rīga.

Tāpat ziņots, ka Baltijas valstu premjeri šogad 14.maijā Tallinā vienojās par SGT tālāko virzību lemt pēc visu triju valstu ierosinātās priekšizpētes pabeigšanas, kas gaidāma ne agrāk kā oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas