Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kariņš apstiprināts par EP izmešu skandāla komitejas koordinatoru

Par Eiropas Parlamenta (EP) apstiprinātās izmešu skandāla komitejas Eiropas Tautas partijas (ETP) koordinatoru apstiprināts Latvijas pārstāvētais EP deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība), kurš EP strādā arī Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā, noskaidroja aģentūra LETA.

EP iepriekš apstiprināja jaunās izmeklēšanas komitejas, kas izmeklēs krāpšanos ar automobiļu izmešu testēšanas ierīcēm, locekļus un darbības jomu. Paredzēts, ka komitejā darbosies 45 deputāti, kuru vidū ir arī deputāts Kariņš. Komiteja pētīs iespējamo Eiropas Komisijas (EK) un dalībvalstu nolaidību, kuras dēļ nav īstenoti Eiropas Savienības (ES) noteikumi.

Kariņš sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja, ka kļuvis par komitejas ETP partijas koordinatoru, kas jau tuvākajā laikā uzlikšot daudzus pienākumus. "Par komitejas vadītāju apstiprināts sociāldemokrāts," norādīja politiķis, kurš arī pretendēja uz šo amatu. "Un tas ir tikai elementāri, ka viņi nodrošināja šo amatu," viņš sacīja.

Politiķis tagad atzina, ka viņa pārstāvētajiem spēkiem EP tagad ir uzdevums panākt, lai komiteja nekļūst par sava veida "raganu medībām" pret Eiropas auto industriju kā tādu, jo arī Latvijā ir uzņēmumi, kuri kā piegādātāji piedalās nozīmīgās ķēdēs.

"Šeit no svara ir arī Vācijas ekonomika, kas ir lielākais dzinējs visā ES. Īsti arī nepiekrītu uzstādījumam - vai nu vide, vai nu industrija. Mums ir nepieciešamas darbvietas un investīcijas, kas mums ir jānodrošina, vienlaikus ievērojot vides prasības," teica deputāts.

Viņš arī sacīja, ka EP pārstāvētie zaļie un komunisti komitejas darbību jau redzot kā sava veida arī "krusta karu" pret auto rūpniecību un dīzeļa tehnoloģijām, kas, deputāta ieskatā, vienkārši neesot godīgi, jo industrija ir pietiekami progresējusi un attīstījusies.

Paredzēts, ka komiteja sešu mēnešu laikā pēc darba sākšanas sagatavos starpposma ziņojumu un gada laikā galīgo ziņojumu. Tāpat tā izmeklēs EK iespējamo nolaidību, kuras dēļ nav pārskatīti pārbaudes cikli izmešu mērīšanai, EK un dalībvalstu atbildīgo institūciju iespējamo nolaidību, neveicot atbilstošus un efektīvus pasākumus, lai īstenotu aizliegumu lietot ierīces, kas pārveido vai pārtrauc izmešu mērīšanas ierīču darbību, kā arī EK iespējamo nolaidību, kuras dēļ laikus nav ieviestas pārbaudes, kas atspoguļo faktiskos braukšanas apstākļus.

Tā arī izmeklēs dalībvalstu iespējamo nolaidību, kā rezultātā nav pieņemti noteikumi par efektīvām, samērīgām un preventīvām sankcijām par ražotāju pārkāpumiem un pārveidošanas ierīču lietošanu, kā arī vāks un analizēs informāciju, lai noskaidrotu, vai EK un dalībvalstīm bija pierādījumi par pārveidošanas ierīču izmantošanu, pirms 2015.gada 18.septembrī nāca klajā ASV fakti.

Lēmums seko ASV veiktajiem atklājumiem, ka Volkswagen grupa ir lietojusi īpašas ierīces, lai mākslīgi samazinātu slāpekļa oksīda izmešu rādījumus testēšanas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas