Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kaimiņam aizrāda par potenciāli aizskarošiem izteikumiem Saeimas debatēs

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) šodien parlamenta sēdē izteica aizrādījumu deputātam Artusam Kaimiņam par viņa izteikumiem Saeimas debatēs.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Kaimiņš debašu laikā, visticamāk, reaģējot uz kolēģu izteikumiem zālē, cita starpā sacīja, ka "jūs man varat šobrīd te ņirgt vai vaukšķēt pretī", taču reizē viņš aicināja, neskaitot dažus deputātus, parādīt vismaz vienu cilvēku Latvijā, kam nav iebildumu pret bēgļu uzņemšanu.

Mūrniece norādīja, ka viņai nākas deputātam aizrādīt un vērsa parlamentārieša uzmanību uz deputātu Ētikas kodeksa 7.pantu, kas nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša.

Kaimiņš debašu laikā kritizēja Iekšlietu ministriju (IeM) un iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (Vienotība), ka IeM sagatavotais likumprojekts tiekot virzīts bez apspriešanās ar sabiedrību.

Deputāta "uzmanības centrā" nonāca arī turpmākajā sēdes gaitā. Pēc tam, kad deputāts Sergejs Dolgopolovs (Saskaņa) bija uzstājies kā ziņotājs par likumprojektu, Kaimiņš ieradās pie parlamenta tribīnes un vērsās pie Saeimas priekšsēdētājas, lai noskaidrotu jautājumu par Dolgopolova balsojumu. Kaimiņš vēlējās uzzināt, kurš esot zālē balsojis Dolgopolova vietā, kamēr pats deputāts bijis tribīnē, kur, pēc pie frakcijām nepiederošā deputāta novērojumiem, kolēģis neesot balsojis. Mūrniece gan norādīja, ka turpinās Saeimas sēde, un aicināja tribīnē nākamo ziņotāju. Kaimiņš šo sarunu, kā ierasts, filmēja.

Kā ziņots, Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus likumā, kas paredz atļaut izmantot valsts materiālās rezerves patvēruma meklētāju masveida ierašanās gadījumā veicamo pasākumu izpildei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas