Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

IZM rosina atcelt izglītības nozarei noteiktās prasības par Covid-19 sertifikātiem

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina valdību no 1.jūlija atcelt izglītības nozarei noteiktās prasības par darbinieku vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību.

IZM iesniegusi grozījumus Ministru kabineta noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas noteiktu, ka no 1.jūlija tiktu atceltas izglītības nozarei noteiktās prasības par vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību.

Grozījumi arī dotu tiesības personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, tostarp speciālās, vai profesionālas izglītības iestādēs ar 1.jūniju tikt nodarbinātiem izglītības procesā vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniegšanā vasaras brīvdienās bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Grozījumi tika saskaņoti 25.aprīlī Operatīvās vadības grupā rakstveida procedūrā un sekojoši tiek iesniegti Ministru kabineta izskatīšanai.

Pašreiz ir noteikta prasība, ka izglītības nozares pedagogiem, administratīvajiem un citiem darbiniekiem, kas ir tiešā kontaktā ar bērniem, ir jābūt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam. Vienlaikus ir noteiktas tiesības darba devējam izvērtēt katra darbinieka inficēšanās risku un iespējamo risku citu cilvēku veselībai un noteikt darbus, kuru veikšanai vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts nav nepieciešams.

Arī tālmācības izglītības ieguves formā īstenotajās vispārējās izglītības programmās nodarbinātajiem, kuri nonāk saskarē ar izglītojamiem, ir nepieciešams sertifikāts.

Iepriekš ziņots, ka vairāk nekā 1000 cilvēku parakstīja atklāto vēstuli Izglītības un zinātnes ministrijai pret Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem izglītības iestāžu darbiniekiem.

Vēstules parakstītāju vidū bija vairāk nekā 200 izglītības iestāžu pedagogi un 40 mācību iestāžu vadītāji. Vēstules parakstītāji uzskata, ka Latvijai ir jāņem piemērs no Lietuvas un Igaunijas un jāatceļ "sabiedrību šķeļošos" ierobežojumus.

Savukārt Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvji pieprasīja ekspertu pamatojumu par Covid-19 prasībām izglītības nozares darbiniekiem jaunajā mācību gadā.

Organizācija norādīja, ka tā "jau mēnesi akcentē politikas veidotāju nespēju argumentēti pamatot nosacījumus darbam klātienē jaunajā mācību gadā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas