Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gripas vīruss joprojām aktīvs; Jūrmalā saslimstība pieaugusi četrkārtīgi

Lai gan izziņotas gripas epidēmijas beigas, slimības intensitāte Jūrmalas pilsētā pagājušajā nedēļā pieaugusi četras reizes, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati.

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā reģistrēti 211 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju. Nedēļu iepriekš šis rādītājs bija 56,9 uz 100 000 iedzīvotāju.

Kā aģentūrai LETA skaidroja SPKC pārstāve Anete Jansone, lai gan gripas epidēmija ir beigusies, tomēr vīruss vēl cirkulē un joprojām ar gripu var saslimt. Taču gripas intensitātes kāpums nav nekas ārkārtējs un jauna gripas epidēmija izsludināta netiks. Tāpat SPKC epidemiologi atgādina, ka arī turpmāk cilvēkiem jāievēro profilakses pasākumi, lai ar gripu nesaslimtu.

Pagājušajā nedēļā gripas intensitāte pieaugusi arī Gulbenē, kur nedēļu iepriekš netika reģistrēts neviens gripas gadījums. Savukārt Rīgā un Jēkabpilī gripas intensitāte ir samazinājusies. 

Visvairāk ar gripu slimojuši bērni vecumā no pieciem līdz 14 gadiem, bet vismazāk - bērni līdz četru gadu vecumam. Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, nedaudz pieaudzis saslimstības rādītājs starp cilvēkiem, kuri ir vecāki par 65 gadiem.

Aizvadītajā nedēļā arī nav reģistrēts neviens gripas izraisīts nāves gadījums. Kopumā gripas sezonas laikā reģistrēti 22 gripas izraisīti nāves gadījumi. Neviens no mirušajiem nebija vakcinējies pret gripu.

Jau ziņots, ka 1.aprīlī SPKC izziņoja gripas epidēmijas beigas, jo nevienā no gripas monitoringa teritorijām divas nedēļas pēc kārtas saslimstība ar gripu nesasniedza 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas