Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

FM: Finansējums skolotāju algu palielinājumam tiks nodrošināts

Valdība atbalstīs finansējuma piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) jaunajām politikas iniciatīvām, tai skaitā pedagogu darba samaksas palielināšanai, uzdodot IZM precizēt papildu finansējuma sadalījumu pa pasākumiem, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāve Lelde Kaunese.

"Uzklausot IZM nākamā gada prioritātes, valdība atbalstīja atalgojuma palielinājumu skolotājiem no šā gada 1.septembra. Tā ir svarīgākā ziņa Latvijas pedagogiem pirms mācību gada sākšanas. Par turpmāko finansējumu ir jālemj nozares ministrijai savas politikas ietvaros, bet jau tagad ir redzams, ka sistēma "nauda seko skolēnam" ir nepilnīga un tai ir nepieciešamas būtiskas izmaiņas," norāda finanšu ministrs Andris Vilks.2014.gada valsts budžetā pedagogu kvalitātes piemaksām tika piešķirti 9,9 miljoni latu. Tāpat valdība arī lēma papildus rezervēt 3 miljonus latus, kas nepieciešamības gadījumā tiks sadalīti pēc tam, kad būs skaidri zināms skolēnu, kas uzsākuši jauno mācību gadu, skaits.FM uzskata, ka nav pieļaujama turpmāka pedagogu maldināšana par darba samaksas jautājumu it sevišķi, kad teju ir sācies jaunais mācību gads, jo pedagogu algas tika palielinātas jau 2012.gadā un tās turpinās paaugstināt pedagogiem, sākot ar 3.kvalitātes pakāpi no 1.septembra, kā arī 2014.gadā. 3.kvalitātes pakāpei paredzēta 8% piemaksa no zemākās pedagogu algas likmes, 4.pakāpei - 20%, bet 5.pakāpei - 25%.Tāpat valdība nolēma, ka no nākamā gada pieaugs atalgojums sporta skolotājiem, piešķirot papildu finansējumu 700 tūkstošu latu apmērā, kā arī svešvalodu apguvei no 1.klases 250 tūkstošu apmērā. Finansējums tika paredzēts arī zinātnei 3,1 miljona latu apmērā, kā arī pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšanai 987 tūkstošu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas