Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ekonomikas un kultūras augstskolas rektora amatā pārvēlēta asociētā profesore Oksana Lentjušenkova

Trešdien, 21. decembrī, Ekonomikas un kultūras augstskolas (EKA) Satversmes sapulcē nākamajam piecu gadu pilnvaru termiņam ievēlēta līdzšinējā rektore asociētā profesore Oksana Lentjušenkova. EKA rektora amatam tika izsludināts konkurss un tajā pieteicās viens pretendents.

“Starp nākamo gadu prioritātēm būs ne tikai augstākas izglītības procesa kvalitātes uzlabošana, attīstot dažādus digitālos risinājumus un inovatīvas mācību metodes, bet arī zinātnes, radošuma un mūžizglītības attīstība,” uzsver Oksana Lentjušenkova.

Oksana Lentjušenkova darbojas augstākās izglītības jomā kopš 1999. gada, savukārt profesionālā pieredze augstākās izglītības iestāžu vadībā ir kopš 2006. gada. O. Lentjušenkova sāka strādāt EKA 2015. gadā, ieņemot studiju prorektores amatu, iepriekš bijusi direktore Alberta koledžā. O. Lentjušenkovai ir Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu un vadības fakultātes doktora grāds ekonomikā, viņas pētnieciskās intereses ir vērstas uz intelektuālā kapitāla vadību un stratēģisko vadību.

Saskaņā ar Augstskolu likumu rektors ir augstskolas augstākā amatpersona, kas īsteno augstskolas vispārējo administratīvo vadību un bez īpaša pilnvarojuma pārstāv augstskolu.

Par Ekonomikas un kultūras augstskolu:

Ekonomikas un kultūras augstskola ir dibināta 1998. gadā, tā īsteno studiju programmas koledžas, bakalaura un maģistra līmenī (gan latviešu, gan angļu valodā). Kopumā tiek piedāvātas 16 studiju programmas, apvienojot vairākas sfēras — sociālo (ekonomika), humanitāro (kultūra) un eksakto (IT). Augstskola ir vairāku asociāciju biedre Latvijā un ārvalstīs, piemēram, Latvijas Augstākās izglītības eksporta apvienības, Privāto augstskolu asociācijas, Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) un Baltic Management Development Association (BMDA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas