Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Drīzumā noslēgsies tūroperatoru piedāvātie ceļojumi uz Ēģipti

Ceļojumi no Rīgas uz kūrortiem Ēģiptē drīzumā būs noslēgušies, tomēr interese par tiem bijusi liela, aģentūrai LETA atzina aptaujāto tūroperatoru pārstāvji.

Tūroperatora "Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs sacīja, ka pašreiz uzņēmuma piedāvātā Ēģiptes programma jau tuvojas beigām - esot atlikuši vien pāris reisi, tomēr arī tie ir gandrīz izpārdoti. "Ēģipte jau izsenis ir viens no mūsu klientu iecienītākajiem ceļojumu galamērķiem, īpaši, pavasaros. Līdz ar piedāvājumu izsludināšanu pieprasījums ir bijis stabils," sacīja Močeņovs.

Viņš atgādināja, ka "Novatour" lidojumus uz Ēģipti atsāka 27.martā, piedāvājot klientiem divus galamērķus - Hurgadu un Šarm eš Seihu. Uz katru galamērķi lidojumi tiek organizēti reizi nedēļā - sestdienās un svētdienās.

Arī "Ceļojumu bodes" vadītājs Kaspars Gēgeris aģentūrai LETA sacīja, ka uz Ēģiptes kūrortiem palikuši sezonas pēdējie reisi, jo lidojumi uz Ēģipti katru gadu notiek ziemas sezonā - no oktobra līdz aprīlim.

Vienlaikus viņš atzina, ka pašreiz pieprasījums uz Ēģiptes lidojumiem patiešām ir samazinājies, tomēr esot grūti teikt, vai tas ir dēļ sezonas beigām vai arī saistībā ar Covid-19 riskiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka, ņemot vērā iespējas doties uz Ēģipti atpūtas braucienos, Ārlietu ministrija (ĀM) un Veselības ministrija (VM) vērš uzmanību uz Latvijas valstspiederīgo saslimstības pieaugumu ar Covid-19 Ēģiptē, aģentūru LETA informēja ĀM.

ĀM rīcībā ir informācija par pašreiz Ēģiptē slimojošiem septiņiem valstspiederīgajiem, tomēr faktiskais skaits varētu būt ievērojami lielāks, jo par saslimšanas gadījumiem neinformē visi tūroperatori. Pēc ĀM paustā, ja personai, atrodoties Ēģiptē, tiek konstatēta saslimšana ar Covid-19, tā nedrīkst atgriezties Latvijā ar plānoto pasažieru pārvadājuma reisu. Personai jāuzturas Ēģiptē, kamēr tā atveseļojas.

Tikmēr starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja kopš 17.marta ir notikuši astoņi tiešie čarterreisi no un uz Ēģipti, ar kuriem Latvijā ir ieceļojuši 1010 pasažieri, bet uz Ēģipti devušies 1042 pasažieri.

Lidostas pārstāvji skaidroja, ka visiem ieceļotājiem no trešajām valstīm pirms iekāpšanas gaisa kuģī ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 PCR tests, savukārt pēc ierašanās lidostā "Rīga" jāveic atkārtots "ātrais" Covid-19 tests, kura rezultātus pirms iziešanas no lidostas termināļa pārbauda Valsts policija.

No visiem testētajiem Ēģiptes pasažieriem pozitīvs Covid-19 tests lidostā ir konstatēts trīs cilvēkiem, kas attiecīgi ir devušies pašizolācijā uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sarakstā norādītu viesnīcu.

Lidostas pārstāvji uzsvēra, ka lidojumiem uz Ēģipti Latvijas iedzīvotāji izmanto arī Viļņas un Lietuvas lidostas, uz un no tām dodoties ar personīgo transportu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas