Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dombrovskis priecīgs par iespēju turpināt ciešo sadarbību ar Merkeli

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) sveic Vācijas kancleri Angelu Merkeli ar aizvadītajām Bundestāga vēlēšanām, kurās pārliecinoši uzvarējuši  kancleres vadītie kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU).

Latvijas valdības vadītājs Vācijas kolēģei novēl daudz panākumus un arī laimi personiskajā jomā, kā arī pauž prieku par iespēju turpināt ciešo sadarbību.

Ministru prezidents apsveikumā norāda, ka arī pats ar interesi sekojis līdzi priekšvēlēšanu sacensībai Vācijā. Vēlētāju paustais viedoklis apliecinot lielo uzticību un cerības, ar kurām vēlētāji raugās uz kancleri un viņas partiju,  portālu Diena.lv informēja premjerministra preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Tāpat Dombrovskis norāda, ka kanclerei priekšā stāv lieli pārbaudījumi, proti, reformu turpināšana un dziļākas politiskās integrācijas panākšana. Savukārt ekonomiskie un sociālie pārbaudījumi Eiropā veiksmīgi pārvarami tikai, ja valstis ir vienotas un gatavas rīkoties solidāri. Tāpēc premjers novēl kolēģei daudz panākumus, kā arī laimi personiskajā jomā, un pauž prieku par iespēju turpināt ciešo sadarbību.

Latvijas valdības vadītāja apsveikuma elektroniskā versija jau sasniegusi Merkeles biroju, bet tā drukātā versija vēl ceļo pa pastu.

Jau ziņots, ka par CDU/CSU nobalsojuši 41,5% vēlētāju, kas ir konservatīvo labākais rādītājs pēdējos 23 gados un nozīmē, ka Merkele saglabās kancleres amatu uz trešo pilnvaru termiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas