Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daļā Latgales un Vidzemes uzsniguši vairāk nekā desmit centimetri sniega; braukšana apgrūtināta

Svētdienas rītā Latgales austrumu daļā un daudzviet Vidzemē ir vairāk nekā desmit centimetrus (cm) bieza sniega sega, un tas ir dziļākais sniegs valstī kopš šā gada marta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Braukšanas apstākļi daudzviet ir apgrūtināti.

Sešos rītā biezākā sniega sega bija 15 cm Dagdā, 17 cm Rēzeknē un 19 cm Zosēnos. Par 11-14 cm biezu sniega kārtu tobrīd ziņoja arī novērojumu stacijas Krāslavas novada Piedrujā, Madonā, Gulbenē, Alūksnē un Priekuļos.

Savukārt Daugavpils, Jēkabpils, Skrīveru, Ogres, Siguldas un Saulkrastu pusē snidzis krietni mazāk - šeit uzsniguši 2-6 cm sniega.

Kurzemes un Zemgales lielākajā daļā, kā arī Rīgā sniega sega pārsvarā nav biezāka par vienu centimetru, bet Kolkā ir 10 cm sniega.

Svētdienas rītā vietām Latvijā vēl mazliet snieg, vairāk nokrišņu saglabājas Ziemeļvidzemē. Debesis daudzviet skaidrojas. Valda lēns vējš un bezvējš. Gaisa temperatūra -5..-10 grādi.

 Šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi lielākajā daļā Latvijas teritorijas, tikai Kurzemes vidienē un dienvidos situācija ir apmierinoša, liecina "Latvijas valsts ceļu" (LVC) operatīvā informācija.

Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Ziemeļkurzemē autoceļi ir sniegoti un apledo. Uz galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir vien Kuldīgas, Liepājas un Saldus apkaimē.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) darbinieki ceļus attīra no sniega un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Šorīt darbos visā Latvijā iesaistītas 102 LAU ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC brīdina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.

LVC aicina uzņēmumu informēt par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555 vai sociālajos tīklos.

Par neattīrītām ielu brauktuvēm un ietvēm Rīgā var ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, lapā "riga.lv" vai pa e-pastu.

Rīgā mākoņi daļēji sedz debesis, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 2-5 metri sekundē, gaisa temperatūra -5..-6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1 grāda Kolkā līdz -5,5 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.novembrī bija +26..+27 grādi Itālijas dienvidos, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -26 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas