Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceturtdien Latgalē dzēsti divi postoši ugunsgrēki

Ceturtdien priekšpusdienā Latgalē dzēsti divi postoši ugunsgrēki - vienā gadījumā uguns daļēji iznīcinājusi dzīvojamo māju Ludzas novadā, bet otrā - sapostītas saimniecības ēkas un iekārtas Rēzeknē, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.11.07 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Isnaudas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg jumts ar mansardu 204 kvadrātmetru platībā un iekštelpas 110 kvadrātmetru platībā. No liesmām izdevās nosargāt vienu mājas pusi. Plkst.16.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst.11.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Andreja Upīša ielu Rēzeknē, kur dega vienstāva koka saimniecības šķūņi 48 kvadrātmetru platībā un tajos esošie septiņi kubikmetri malkas, kā arī garāža 22,5 kvadrātmetru platībā, vieglās automašīnas virsbūve divu kvadrātmetru platībā, šķūņu jumta konstrukcijas un garāžas vārti. Kopējā degšanas platība bija 74 kvadrātmetri.

Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt vieglās automašīnas un saimniecības ēkas, bet, lai novērstu dažādu vielu noplūdi Rēzeknes upē, tajā ietekošajā strautā tika uzstādītas absorbējošās bonas. Plkst.14.30 ugunsdzēsēju darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī, no 1.jūnija plkst.6.30 līdz 2.jūnija plkst.6.30, VUGD saņēma 49 izsaukumus - 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecus uz meža ugunsgrēkiem, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi izrādījās maldinājumi, liecina dienesta apkopotā statistika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas