Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Brīvdienās lielākie kūlas ugunsgrēki dzēsti Daugavpils novadā

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsa 69 kūlas ugunsgrēkus un lielākie no tiem bijuši Daugavpils novadā, portālam Diena.lv pavēstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Tostarp Daugavpils novada Demenes pagastā kūla dega 16 hektāru platībā, Daugavpils novada Tabores pagastā 10 hektāru platībā, Daugavpils novada Kalkūnes pagastā septiņu hektāru platībā un Daugavpils novada Tabores pagastā, Nīcgales pagastā un Biķernieku pagastā sešu hektāru platībā.

Svētdien, 23.martā, Rēzeknes novada Rikavas pagastā dega meža jaunaudze sešu hektāru platībā. Savukārt, Daugavpils novada Naujenes pagastā dega mežs 7,6 hektāru platībā. 

Sestdien, 22.martā, Rīgā, Maskavas ielā, dega sausā zāle 200 kvadrātmetru platībā un dārza mājiņa 30 kvadrātmetru platībā. Savukārt, svētdien Daugavpils novada Vecsalienas pagastā dega sausā zāle 2000 kvadrātmetru šķūnis 20 kvadrātmetru platībā. 

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 174 izsaukumus. Dzēsti 123 ugunsgrēki, tajā skaitā 69 kūlas ugunsgrēks, veikti 25 glābšanas darbi, bija arī 24 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki. Kūlas dedzināšana nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai, iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus un sīkdzīvniekus, putnu ligzdas. Kūlas dedzināšana samazina sugu daudzveidību un tā vienkāršojas. 

Glābēji norādā - maldīgs ir cilvēku priekšstats par to, ka nekas nenotiks, jo ugunsgrēks tiek kontrolēts. Kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta. Vēja un citu apstākļu ietekmē, degšanas virziens var mainīties, liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām utt. Aizvadītajā gadā kūlas dedzināšanas rezultātā nodega 44 ēkas un sadega divi transportlīdzekļi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas