Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Braže: Mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Viņa uzsver, ka iepriekš, kad ASV prezidents bija Donalds Tramps, tad Eiropā aizsardzības nozarē arī tika izdarītas vairākas pozitīvas lietas. Tika investēti ievērojami līdzekļi Eiropas drošībai, kā arī izvietoti karavīri.

Braže uzsver, ka diplomātijā nav pieņemts spekulēt, bet gan balstīties faktos. No vairākiem politiķiem priekšvēlēšanu laikā ir dzirdamas vairākas lietas, bet nonākot amatā, sadarbība un darbs turpinās, viņa teica.

"Mēs tāpat strādāsim ar šo cilvēku un viņa administrāciju un darīsim visu, lai saglabātu labas attiecības un ciešu sadarbību. Tas neskar tikai aizsardzību, bet arī tirdzniecību un diplomātiskās attiecības," norāda Braže.

Tāpat viņa uzsver, ka Latvija turpinās iestāties par to, lai Ukrainai tiktu dotas iespējas veikt triecienus Krievijas militāriem objektiem no kuriem tiek veikti uzbrukumi Ukrainas teritorijai. Viņa uzskata, ka ierobežot Ukrainu sevis aizsardzībai nav pareizi.

LETA jau rakstīja, ka Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā. Paziņojumu Baidens publicējis sociālajā platformā "X".

Uzreiz pēc paziņojuma ar izstāšanos no vēlēšanu cīņas Baidens platformā "X" arī apliecināja, ka atbalsta to, ka par demokrātu kandidāti prezidenta vēlēšanās kļūst viceprezidente Herisa.

ASV politikas procesu komentētāji un eksperti jau iepriekš minējuši Herisu kā ticamāko demokrātu kandidāti, ja Baidens nolemtu atteikties no kandidēšanas.

Herisa svētdien cildināja prezidenta Džo Baidena "patriotisko" lēmumu nepretendēt uz pārvēlēšanu, kā arī pauda apņēmību izcīnīt demokrātu Baltā nama nomināciju un sakaut republikāņu kandidātu Donaldu Trampu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas