Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Bābelīša ezerā ūdens uzsilis līdz 21 grādam

Bābelīša ezera peldvietā ūdens uzsilis līdz 21 grādam, liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Citās peldvietās ūdens temperatūra ir zemāka. Lucavsalas, Ķīpsalas peldvietās un Ķīšezerā tā sasniedz 20 grādus, bet Rumbulā - 19 grādus.

Vēsākais ūdens ir Vakarbuļļu un Vecāķu peldvietās, kur tas uzsilis līdz 18 grādiem.

Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus atpūtai pie ūdens izvēlēties kādu no deviņām Rīgas peldvietām, kurās strādā glābēji. Pamatā kārtības sargi drošību uz ūdens peldvietās uzrauga katru dienu no plkst.10 līdz 22.

Savukārt naktī nepieciešamības gadījumā palīdzību var saņemt sešās glābšanas stacijās - Vecāķu, Vakarbuļļu, Lucavsalas, Rumbulas, Bābelītes un Ķīšezera -, tomēr jāņem vērā, ka nakts maiņās peldvietās strādā mazāks glābēju skaits nekā dienā.

Jau ziņots, ka Rīgā aizliegts peldēties divās peldvietās - Daugavā pretī Latgales ielai 320 ir nedaudz novērota aļģu ziedēšana un Birzes ielā pie Buļļupes ir paaugstināts zarnu enterokoku rādītājs.

Šajās vietās pagaidām peldēties aizliegts un izvietotas attiecīgas informatīvās zīmes, kā arī nākamnedēļ tiks veiktas atkārtotas analīzes.

Savukārt Rīgas astoņās oficiālajās peldvietās ir laba ūdens kvalitāte un pēdējās analīzes liecina, ka peldēties drīkst arī gandrīz visās citās iedzīvotāju iecienītajās atpūtas vietās pie ūdenstilpēm.

Lai arī teju visās peldvietās ūdens kvalitāte ir laba, tomēr pašvaldība iesaka izmantot oficiālās peldvietas Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos, Rumbulā, Bābelītī, Ķīpsalā, Lucavsalā, Lucavsalas līcī un atpūtas zonā pie Ķīšezera, jo tās ir atbilstoši aprīkotas un tajās par peldētāju drošību rūpējas Rīgas pašvaldības policijas glābēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas