Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Atklāj akciju Meklējam sirdsmāsu

Turpinot ilggadēju tradīciju, akcijas patronesei, Valsts prezidenta kundzei A.Levitei, viesojoties Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, tika atklāta akcija Meklējam sirdsmāsu.

Akcija norisinās jau trīspadsmito gadu un tās mērķis ir godināt vispārējās aprūpes māsas. Godināt un izcelt māsu profesijas nozīmi, izteikt publisku novērtējumu, kā arī vērst sabiedrības uzmanību uz māsu ikdienas darbu. Medicīnas māsai ir ļoti liela loma pacientu aprūpē un, diemžēl, zināms, ka Latvijas medicīnas sistēmā māsu trūkst.

Akcijas organizators ir Nākotnes atbalsta fonds, tā vadītāja Inga Šīna: “Prieks atklāt ilggadējo akciju “Meklējam sirdsmāsu”. Man personīgi tas ir viens no nozīmīgākajiem un sirsnīgākajiem projektiem. Māsas veic ļoti nozīmīgu darbu, bez viņu ieguldījuma ārstniecības process nav iedomājams, vienlaikus, diemžēl, viņu darbs netiek pietiekami novērtēts un atalgots. Šobrīd Latvijā māsu trūkst, tā ir problēma, kurai risinājums nav rasts jau vairāku gadu garumā. Ar šo projektu gribam sniegt savu atbalstu, vērst uzmanību kā arī pateikt sirsnīgu un cilvēcīgu paldies par darbu ko veic ikviena Latvijas māsa, vienlaikus godinot tās māsas par kurām būsim saņēmuši lielāko pieteikumu skaitu. Paldies ikvienam kas veic savu darbu ar cieņu pret otru un vislielāko atbildību!”

Šogad akcija norisināsies Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Akcijas norises laikā ikviens esošais vai bijušais slimnīcas pacients vai pacienta tuvinieki, kā arī slimnīcu kolēģi tiek aicināti pieteikt savu sirdsmāsu, aizpildot akcijas anketu norādot medmāsas vārdu, uzvārdu un to, kurā slimnīcā un nodaļā māsa strādā.

Visērtāk pieteikt māsu ir aizpildot anketu elektroniski (ej.uz/sirdsmasa-anketa) vai arī sūtot pieteikumu uz epastu [email protected]. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 15.martam.

Tās māsas, kas būs saņēmušas vislielāko pieteikumu skaitu, marta beigās tiks godinātas akcijas noslēgumā pieņemšanā pie prezidenta Rīgas pilī. Šogad tiks godinātas 18 sirdsmāsas, kuras saņems arī labdarības fonda Nākotnes  atbalsta fonds naudas prēmiju 1000 eiro apmērā, ieskaitot nodokli

Akcijas informatīvo atbalstu sniedz laikraksts “Diena”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas