Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Asociācija: Gaļas lopkopībā šis gads Latvijā ir smags lopbarības trūkuma dēļ

Gaļas lopkopībā šis gads Latvijā ir smags, jo sausuma dēļ bija grūtības sagatavot lopbarību, kuras joprojām daudzās saimniecībās trūkst, aģentūrai LETA atzina Latvijas Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju asociācijas valdes loceklis Mārtiņš Vāgners.

Viņš teica, ka lopbarības sagatavošanas ziņā situācija dažādos Latvijas reģionos atšķiras, tāpēc ir grūti viennozīmīgi novērtēt situāciju visā valstī kopumā, taču gaļas lopkopībā gads ir smags, jo lopbarība ziemai joprojām trūkst un nav zināms, vai nepieciešamo apmēru izdosies sagādāt.

"Ziemai sagatavot barību bija problēmas. Īpaši Kurzemē, kur šogad bija sausāks, bija problēmas. Vidzemē situācija ir citādāka - neraugoties uz lietaināku laiku, bija vairāk iespējas sagatavot lopbarību," sacīja Vāgners.

Viņa atzina, ka grūti bija sagādāt ne tikai skābbarību, bet sliktās graudu ražas dēļ arī spēkbarību, tādēļ jau novembrī vai decembrī piena lopkopības saimniecības var izjust spēkbarības cenu kāpumu.

Lai sagādātu lopbarību, Latvijas zemnieku saimniecības šogad centās rast dažādus risinājumus, kā piemēram, kooperēties lopbarības iegādē, pastāstīja Vāgners.

Viņš atzina, ka gaļas liellopu audzēšanas nozares aktualitāte patlaban ir arī aktīva jaunlopu realizācija starptautiska mēroga izsolēs. Turpmākie mēneši nozarē lielā mērā būs atkarīgi no tā, par kādām cenām izdosies realizēt jaunlopus un, vai izdosies iegūt pietiekamus finanšu resursus, par kuriem iegādāties trūkstošo lopbarību no saimniecībām, kas to vēl piedāvā. Patlaban jaunlopu cenas neesot ne kritiski zemas, ne ļoti augstas, bet gan pagājušā gada līmenī.

Latvijas Gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju asociācijas mērķis ir profesionālo interešu pārstāvībai apvienot gaļas un piena šķirņu liellopu audzētājus un sekmēt gaļas un piena šķirņu liellopu ganāmpulku attīstību Latvijā.

Top komentāri

???
?
Kaut kā neizskatās, ka būtu problēmas iegādāties barību lopiņiem, piedāvājums ir lielāks nekā pieprasījums.
neticu
n
Mans lauku zemes nomnieks šogad zāli sāka pļaut jau pāraugušu kaut kad jau jūlijā, ruloni nav novesti, pūst uz lauka, attālu neviens nepļauj un netaisās, lai gan vēl tagad var. Reāli varēja 3 reizes šogad nopļaut, knapi vienu nopļāva un tas pats, izskatās, nav vajadzīgs. Gan jau ka iztiek ar kompensācijām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas