Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Arodskolās apmācīs bezdarbniekus

Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) ar 2014.gada janvāri plāno uzsākt izmēģinājuma projektu bezdarbnieku profesionālajai apmācībai. Projekta ietvaros aptuveni 200 bezdarbniekus apmācīs noteiktās profesijās konkrētās valsts profesionālās izglītības iestādēs, portālu Diena.lv informēja LM  Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brīvmane.

Plānots, ka izmēģinājuma projektā 200 bezdarbniekus iesaistīs visos Latvijas reģionos un  viņi varēs mācīties noteiktās profesionālās tālākizglītības programmās, piemēram, gāzmetinātājs, autoatslēdznieks, galdnieka palīgs, šuvējs u.c. Pēc izmēģinājuma projekta noslēgšanās vērtēs tā rezultātus un lems par turpmāku bezdarbnieku apmācību piedāvājuma paplašināšanu valsts un pašvaldību dibinātajās izglītības iestādēs.

Bezdarbniekus apmācīs tajās valsts profesionālās izglītības iestādēs, kuru infrastruktūras uzlabošana veikta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem. Projekta mērķis ir veicināt ERAF izglītības infrastruktūrā ieguldīto līdzekļu izmantošanu un vienlaikus nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu bezdarbniekiem, tai skaitā motivēt valsts izglītības iestādes uzturēt augstas kvalitātes apmācības procesu.

Paredzēts, ka izmēģinājuma projekta ietvaros apmācību izdevumiem būs nepieciešami apmēram 170 400 latu, ko plānots finansēt no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem.

Projektu plānots īstenot no nākamā gada 1.janvāra līdz 1.jūnijam.

LM un IZM izstrādātie grozījumi paredzēs arī stingrāku bezdarbnieku kontroli. Būs jāveic regulāri ieraksti darba meklēšanas dienasgrāmatā. Tas palīdzēs atspoguļot aktivitātes, kas pierāda aktīvu darba meklēšanu, tostarp informāciju par piemērotu vakanču meklēšanu, dalību vakanču konkursos u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas