Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ar e-talonu vilcienā norēķināties vairs nevar

No sestdienas, 13.septembra, vilcienā e-talonu vairs nevarēs izmantot, un Pasažieru vilciens (PV) aicina pasažierus, kuri vēlas izmantot vilcienu pakalpojumus ar atlaidēm, iegādāties abonementa biļetes.

Kā skaidro uzņēmumā, no 2013.gada 1.oktobra līdz 2014.gada 31.augustam bija spēkā līgums ar Rīgas domi, saskaņā ar kuru vilcienā e-talonu varēja izmantot tie pasažieri, kuriem piešķirtas Rīgas domes atlaides.

Līguma darbības laikā PV ir pārvadājis 1 712 556 pasažierus, bet no Rīgas domes saņemta samaksa tikai par 766 740 pasažieru pārvadāšanu. Rezultātā PV uz sava rēķina pārvadājis 945 816 pasažierus, un tas uzņēmumam jau izmaksājis 562 844 eiro.

Saskaņā ar līgumu šā gada aprīlī, pusgadu pēc līguma darbības, pusēm bija jāpārskata esošā vienošanās un Rīgas domes finansējuma apjoms, ņemot vērā aktuālo informāciju par pārvadāto pasažieru skaitu. Faktiskais pārvadāto pasažieru skaits ievērojami pārsniedza sākotnēji plānoto, bet Rīgas dome neatsaucās aicinājumam pārskatīt finansējuma palielināšanu, skaidro PV.

Neskatoties uz to, PV jūlija beigās pagarināja līgumu vēl uz diviem mēnešiem, lai turpinātu sarunas par sadarbību un nodrošinātu pakalpojumu pasažieriem, vienojoties par finansējumu saskaņā ar faktiski pārvadāto pasažieru skaitu un novēršot uzņēmuma zaudējumus, kuru summa ik mēnesi pieaug par 80 000 eiro. Tomēr Rīgas dome joprojām nav sniegusi konkrētu atbildi, tāpēc nav zināms, kad varētu tikt noslēgts jauns sadarbības līgums, skaidro uzņēmumā.

Ņemot vērā to, ka līgums ar Rīgas domi rada zaudējumus uzņēmumam, kā arī neatbilst labas pārvaldības un saimniekošanas principiem, līguma darbība netika pagarināta un beidzās 2014.gada 31.augustā.

Pasažieru vilciens atgādina, ka visā Latvijas teritorijā ar 100% atlaidi var braukt septiņas iedzīvotāju kategorijās - pirmsskolas vecuma bērni, bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, kā arī bērni invalīdi līdz 18 gadu vecumam un persona, kura pavada bērnu invalīdu. Tāpat atlaides pienākas 1. grupas invalīdiem un personai, kas pavada I grupas invalīdu, 2.grupas invalīdiem, politiski represētajām personām, kā arī nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Finansējums šīm iedzīvotāju kategorijām par braukšanas maksas atvieglojumiem tiek segts pilnā apjomā no valsts budžeta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas