Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Aptauja: 40% iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanas iegādājas lielveikalā

Mazāk nekā puse jeb 40% aptaujāto visas Ziemassvētkiem paredzētās dāvanas iegādājas lielveikalā, liecina tirdzniecības centra Domina Shopping veiktā aptauja par pircēju Ziemassvētku dāvanu iegādes paradumiem.

Aptaujā atzīmēts, ka 18% respondentu dāvanas iegādājas Ziemassvētku tirdziņos un mazo tirgotāju veikaliņos. 7%, lai izvairītos no svētku burzmas lielveikalos, visu nepieciešamo svētkiem iegādājas internetā, bet 13%, lai ikviena dāvana būtu īpaša, tās gatavo paši, bet 4% aptaujāto Ziemassvētku dāvanas iegādājas ārzemēs.

Savukārt 9% aptaujāto Ziemassvētkos sev tuvos plāno sveikt nevis ar dāvanām, bet gan ar īpašu atmosfēru un pusdienām, tikmēr atlikušie 9% respondenti izvēlas vēl kādu citu alternatīvu.

Jautāti par to, kā pircēji iesaiņo Ziemassvētku dāvanas, vairāk nekā puse jeb 65% aptaujāto norādījuši, ka dāvanas saiņo pašrocīgi, 6% - izmanto dāvanu saiņošanas piedāvājumus veikalos, kurus tirgotāji nodrošina kopā ar preces iegādi, 7% - izmanto profesionālu dāvanu saiņotāju pakalpojumus, 13% - dāvanas nesaiņo, bet 9% atzīmējuši citu variantu.

Atbildot uz jautājumu par Ziemassvētku dāvanu, kas iepriecinātu visvairāk, mazāk nekā puse jeb 40% aptaujāto atbildējuši, ka viņus iepriecinātu pašgatavotas dāvanas, 20% - grāmata vai biļete uz kino, teātri, koncertu, 11% - ceļojums, 10% - kāda praktiska un saimniecībā noderīga lieta, 7% - Ziemassvētku paciņa ar konfektēm, mandarīniem un piparkūkām, 5% - iecienītākā laikraksta vai žurnāla abonements, bet 7% norādījuši vēl kādu citu variantu.

Savukārt jautājumā par to, ko nekādā gadījumā nevajadzētu dāvināt Ziemassvētkos, 20% atzīmējuši, ka negribētu saņemt saimniecības piederumus - gludekli, pannu, blenderi, 3% - dažādus našķus un kārumus - šokolādes konfektes, cepumus, 13% - nepraktiskus sīkumus - dekorus, eņģelīšus, izrakstītas sedziņas, 6% - biļetes uz kādu pasākumu, 8% - kosmētiku un drēbes, 2% - grāmatu vai DVD disku, 8% norādījuši kādu citu alternatīvu, bet 40% respondentu norādījuši, ka jebkura dāvana, kas dāvināta no sirds, ir labs pārsteigums svētkos.

Domina Shopping aptauja tika veikta no 10.decembra līdz 17.decembrim, un tajā piedalījās 1197 respondenti. Aptauja veikta Domina Shopping mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas