Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aizsardzības ministre: Ukrainai turpmākie divi mēneši būs kritiski svarīgi

Atvairot Krievijas militāro uzbrukumu, Ukrainai turpmākie divi mēneši būs kritiski svarīgi, tāpēc rietumiem jādod ukraiņiem visa nepieciešamā palīdzība, pirmdien žurnālistiem uzsvēra Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Mūrniece aizvadītajā nedēļā darba vizītē apmeklēja Ukrainu, kur Kijivā tikās ar Ukrainas Aizsardzības ministru Oleksiju Rezņikovu. Tāpat viņa piedalījās Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā, kur tika lemts par rietumvalstu militāro palīdzību Ukrainai.

"Gan sarunā ar ministru Rezņikovu, gan Ramšteinā kopējais situācijas vērtējums ir tāds, ka ir divi mēneši - kritisks laiks, kad ukraiņiem ir jāspēj virzīties uz priekšu, līdz ar to militārās piegādes Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir kritiski svarīgas," uzsvēra ministre.

Patlaban Krievija pie Ukrainas robežām un okupētajās teritorijās atkal koncentrē lielu karavīru skaitu un tehniku, un varētu tikt gatavots iebrukums.

Tas izskanējis gan tiekoties ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem, gan sanāksmē Ramšteinā. Ņemot vērā minēto, Rietumiem ir jāsniedz visa palīdzība un jādara viss iespējamais, lai Ukraina savā aizstāvēšanās karā būtu sekmīga, pauda Latvijas politiķe.

Ramšteinas sanāksmē lielākā daļa ministru pauduši, ka katra diena ir izšķiroša un ar militārajām piegādēm nedrīkst kavēties. "Es ceru, ka būs atbilstošas reakcijas, bet kopējā gaisotne bija ar izpratni," uzsvēra ministre.

Komentējot to, ka Ramšteinā netika pieņemts lēmums par Vācijā ražoto tanku "Leopard" piegādēm Ukrainai, ministre norādīja, ka Vācijai ir jauns aizsardzības ministrs un viņa cer, ka "tā ir iespēja sniegt Vācijai konkrētāku pozīciju".

Ramšteinā izskanējusi informācija, ka, iespējams, tālumā varētu būt jau dzirdama "leoparda rūkoņa", taču vienlaikus ministre atgādināja, ka rietumvalstu rīcībā ir ne tikai "Leopard" tanki, bet arī citas klases smagā tehnika.

Tāpat Latvijai ir svarīga ukraiņu pieredze, un Latvija turpina sniegt Ukrainai nepieciešamo militāro palīdzību. Līdz šim sniegta palīdzība aptuveni 370 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka piektdien notika astotā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksme Ramšteinā, pēc kuras ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins paziņoja, ka sanāksmes rezultāti apstiprina visu dalībnieku apņēmību stāties pretī desmitgades "izšķirošajam izaicinājumam", kā arī gatavību turpmāk palīdzēt Ukrainai.

Tomēr Ramšteinas sanāksmē netika pieņemts lēmums par Vācijā ražoto tanku "Leopard" piegādēm Ukrainai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas