Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saskaņa sauc palīgā Eiropas draugus

Opozīcijā esošā sociāldemokrātiskā partija Saskaņa cer nonākt pie varas, veicot pārmaiņas partijā un izmantojot savu dalību Eiropas Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupā, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

"Pēc četriem gadiem vairākums Saeimā ir ne tikai reāls, bet pat ļoti reāls. Tā ir mana Ziemassvētku pasaka, kurai es ļoti ticu," sestdien Saskaņas kongresā sacīja viens no tās līderiem - Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Vairāki runātāji uzsvēra, ka Saskaņa var nonākt pie varas, ja tā viena iegūst vairākumu Saeimā, un tas esot iespējams.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Saskaņa ieguva vienu mandātu, kuru saņēma Andrejs Mamikins. Viņš strādā EP Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupā, kas ir viena no ietekmīgākajām. To Mamikins uzsvēra arī kongresā, atgādinot, ka Eiropas Parlamentā sociālisti ir vairākumā kopā ar Eiropas Tautas partiju grupu un EP priekšsēdētājs Martins Šulcs ir no sociālistiem - viņš ir ticies ar Saskaņas līderi, Rīgas mēru, Nilu Ušakovu un atbalsta Latvijas kolēģu integrēšanos ideoloģiski radniecīgajā Eiropas partiju grupā.

"Labējām partijām aizvien grūtāk būs pamatot Saskaņas izslēgšanu no koalīcijas Latvijā, jo spiediens būs no visām pusēm. (..) Mēs turpināsim līdz pilnīgai uzvarai, un šajā ziņā mums palīdzēs Eiropas sociāldemokrāti," sacīja Mamikins.

Viņš arī informēja, ka EP sociālistu grupas vadība ir vērsusies ar vēstuli pie Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa ar aicinājumu respektēt to vēlētāju izvēli, kuri balsojuši par Saskaņu, kas ieguvusi vēlēšanās lielāko atbalstu. Gan Urbanovičs, gan Ušakovs un vēl vairāki runātāji kritizēja valdošo labējo partiju politiku, kuras rezultātā daudzi cilvēki ir atstājuši valsti un tajā vērojama nevis ekonomiskā attīstība, bet stagnācija.

Lai panāktu lielāku atbalstu nākamajās Saeimas vēlēšanās, Saskaņa ir iecerējusi vairākus pasākumus. Ušakovs norādīja uz mērķi dubultot vietējo organizāciju skaitu, lai tās būtu visās pašvaldībās. Tāpēc būs nepieciešams stiprināt saikni ar vietējām nodaļām, un Rīgas mērs kā partijas līderis tagad dosies arī uz reģioniem.

Vēl viens darbības virziens būs orientēts uz sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Gados jaunais Andris Morozovs informēja par ieceri veidot jaunu un spēcīgāku jauniešu organizāciju, kurā notiks uzņemšana vecumā līdz 35 gadiem, un tās mērķis ir "izveidot Saskaņas jauno līderu paaudzi". Kongresā varēja sastapt vairākus bijušos LSDSP biedrus, kuri tai pieslējušies pēdējā gadā. Taču atšķirībā no citiem gadiem izpalika sadarbības partneru no partijas Gods kalpot Rīgai apsveikums. Tiesa, no tradīcijas citam citu sveikt kongresos ir atteikušās arī valdības partijas.

Visu Ināras Egles rakstu Sauc palīgā Eiropas draugus lasiet pirmdienas, 22. decembra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas