Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sadales tīkls: Kūlas dedzināšana rada draudus klientu elektroapgādei un drošībai

Katru gadu pērnās zāles dedzināšanas izraisītie ugunsgrēki nodara postījumus arī AS Sadales tīkls gaisvadu elektrolīnijās, radot draudus iedzīvotāju elektroapgādei un drošībai. Šogad jau reģistrētie pirmie kūlas ugunsgrēki, tādēļ Sadales tīkls atgādina, cik lielu ļaunumu var nodarīt vieglprātīga un bezatbildīga rīcība ar uguni, portālu Diena.lv informēja uzņēmumā.

Sadales tīkls skaidroja, ka  iedzīvotājiem jāievēro drošības pasākumi, uzturoties elektrolīniju tuvumā, kur apdeguši līniju balsti, pat ja tie ir tikai daļēji bojāti, var būt bīstami, jo samazinās balstu noturīgums, tie var lūzt un gāzties, apdraudot iedzīvotāju drošību.  Līnijas balsts var sadegt, kā rezultātā vads nonākot uz zemes, var radīt bīstamu situāciju gan glābējiem, kuri steidz novērst bezatbildīgi izraisītos ugunsgrēkus, gan apkārtējai sabiedrībai. Turklāt nevajadzētu aizmirst, ka līdztekus elektrotīklu un vides bojājumiem dedzināšana pakļauj briesmām arī pašus cilvēkus, it īpaši – bērnus.

Sadales tīkls aicina iedzīvotājus ievērot maksimālu piesardzību un, ja pamanīts kūlas ugunsgrēks, it īpaši elektroapgādes iekārtu tuvumā, par to pēc iespējas drīzāk ziņot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam-112, kā arī Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80200404.

Latvijas energosistēma nav iedomājama bez gaisvadu elektrolīniju balstiem, un tie arī visvairāk cieš kūlas ugunsgrēkos. Tiem aizdegoties, rodas apdraudējums elektrolīnijai visā tās garumā, tādēļ šādos gadījumos uzstādītā automātiskā līniju aizsardzības sistēma atslēdz elektroenerģijas piegādi lietotājiem, kuru elektroapgādi šī līnija nodrošina. Šāds piespiedu atslēgums, lai novērstu ugunsgrēka postījumu sekas un nodrošinātu elektroenerģijas piegādes atjaunošanu, var ietekmēt dažus desmitus klientu mazāk apdzīvotās lauku teritorijās līdz pat vairākiem simtiem lietotāju blīvi apdzīvotās zonās. Cietušo balstu nomaiņa prasa laiku, jo bojājuma vietas lokalizēšanā, izmantojot specializētu tehniku, jāstrādā AS Sadales tīkls operatīvā izbraukuma brigādēm, bet tas var iekavēt citus ieplānotus elektrotīklu ekspluatācijas darbus, piemēram, jaunu pieslēgumu ierīkošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas