Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

JA Latvia UNICEF projekta ietvaros palīdzēs Ukrainas jauniešiem integrēties un attīstīt darba tirgum noderīgas prasmes

Izglītības organizācija Junior Achievement Latvia ir iesaistījusies kopīgi ar UNICEF un Junior Achievement Europe veidotā izglītības projektā Uplift Youth, lai palīdzētu ukraiņu jauniešiem, kas pēc kara sākuma uzsākuši izglītības gaitas Latvijā, integrēties vietējā sabiedrībā un attīstīt darba tirgum noderīgas prasmes, kas tuvinās šos jauniešus un pusaudžus prakses/darba vietu iegūšanai vai kļūšanai par uzņēmējiem.

“Akadēmiski mācīties svešā valstī un valodā nav vienkārši. Mūsu mērķis ir maksimāli iesaistīt šos jauniešus, lai caur praktiskām nodarbībām tie attīstītu komunikāciju, pārliecību par saviem spēkiem un uzņēmību, kas palīdzēs tiem ātrāk iejusties un dos arī papildu motivāciju mācīties,“ saka “Junior Achievement Latvia”  vadītājs Jānis Krievāns.

Projekts “Uplift Youth” koncentrēsies uz ukraiņu jauniešiem, lai stiprinātu viņu prasmes, kas būtu noderīgas pēc atgriešanās Ukrainā, kā arī lai viņus satuvinātu ar uzņemošās valsts jauniešiem un pusaudžiem un vietējiem uzņēmējiem, tādējādi nodrošinot lielāku iesaistīšanos, līdzdalību un piederības sajūtu vietējai sabiedrībai.

Projektā Latvijā plānots iesaistīt 2000 dalībnieku pamatskolas un vidusskolas vecuma grupās.

Izglītības projekta ietvaros ukraiņu bēgļu bērni kopā ar vietējiem jauniešiem iegūs labāku izpratni par vietējo kultūru, valodu, izglītības sistēmu, pārvaldes organizācijām un vietējo darba tirgu. Paredzēts, ka jaunieši gūs praktisku pieredzi uzņēmējdarbības un nodarbinātības procesā, iesaistoties Skolēnu mācību uzņēmumu programmā un Ēnu dienas pasākumos. Dalībnieki apgūs dzīvei svarīgas prasmes, piemēram, radošumu, mācīšanos darot, darbošanos komandā, resursu pārvaldību, kā arī svarīgas ekonomiskās prasmes, kompetences, ētikas un ilgtspējīgas domāšanas pamatus.

Pirmā aktivitāte, kuru paredzēts īstenot, ir biznesa konference skolēniem “#Uzdrīksties Uzvarēt”, kas pulcēs 6000 dalībniekus no visas Latvijas. Ukraiņu jauniešiem tajā tiks nodrošināta sinhronā tulkošana, kā arī speciāls informācijas stends un informatīva sesija par turpmākajām projekta aktivitātēm.

Biznesa konference skolēniem "#Uzdrīksties Uzvarēt" notiks 16. novembrī un uz to vēl šonedēļ iespējams pieteikties, veicot reģistrāciju šeit.  Konferenci ikgadu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra   un Junior Achievement Latvia. 

Projekta autori ir Junior Achievement Europe un UNICEF, un tā mērķis ir radīt pozitīvas sociālās un ekonomiskās pārmaiņas sociālekonomiskās krīzes laikā, veicinot konkurētspējīga darbaspēka sagatavošanu un ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi. 

Projekts vienlaikus tiks īstenots 11 valstīs - Bulgārijā, Čehijā, Igaunijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Moldovā, Polijā, Rumānijā, Serbijā un Slovākijā, ar izglītības organizāciju JA Greece, JA Italy un JA Ukraine atbalstu. Kopumā plānots iesaistīt 300 000 dalībnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas