Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Citadeles klienti var justies droši

Pārdodamā banka Citadele ir viena no nozīmīgākajām Latvijā strādājošajām bankām, kura klientu skaita ziņā ir trešā lielākā banka, kas apkalpo 272 830 cilvēkus. Tādēļ aktuāls ir jautājums, kas notiks ar bankas klientiem un tiem sniegtajiem pakalpojumiem pēc tam, kad valstij piederošās akcijas, kas ir 75% mīnus viena bankas akcija, tiks pārdotas ASV investoriem - ieguldījumu sabiedrībai Ripplewood Advisors LLC.

Citadeles pārstāve Ieva Prauliņa laikrakstam Diena norādījusi, ka klienti nemaz neizjutīs akcionāru nomaiņu. "Visi mūsu klientu noslēgtie līgumi paliek spēkā, jaunie investori tajos nedrīkstēs veikt nekādas izmaiņas. Tāpat banka turpinās sniegt visus līdzšinējos pakalpojumus, nesamazinot to apjomu." Bankas pārstāve uzsvēra, ka nekāda noslēgto līgumu pārskatīšana nenotiks un, piemēram, hipotekāro kredītu gadījumā līgumos noteiktās ķīlas apjomi un procentmaksājumi grozīti netiks.

Taujāta, kas nākotnē notiks ar Citadeles bankomātu tīklu, Prauliņa bilda, ka to samazināt nav plānots. Ir gan iespējama to izvietojuma pārkārtošana, ņemot vērā pieprasījumu. Tāpat nav plānota bankas darbinieku skaita samazināšana, drīzāk process varētu būt pretējs.

Runājot par jauno investoru nākotnes plāniem, Prauliņa atklāja, ka tie ir gana ambiciozi. "Investoru uzstādījums ir, ka bankai sava darbība ir jāpaplašina, un mērķis ir kļūt par vadošo banku Baltijā, tā saukto Baltijas čempioni. Tam ir visi priekšnoteikumi. Jo laikā, kad banku kredītportfeļi samazinās, Citadele ir vienīgā banka Latvijā, kurai kredītportfelis turpina palielināties. Šobrīd grupas kredītportfelis ir 1,09 miljardi eiro. Mazo un vidējo uzņēmumu segmentā Citadeles kredītportfelis 2014. gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu 2013. gadā ir palielinājies par 49%." Prauliņa uzsvēra, ka arī nākotnē trīs galvenie bankas darbības virzieni būs privātā patēriņa kredīti, mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšana, kā arī kapitāla pārvaldība. Jāpiebilst, ka Citadelei ir arī vairāki privātie pensiju fondi. Tāpat banka ir teju vienīgā, kas sniedz inkasācijas pakalpojumus.

Visu rakstu par Citadeles nākotnes vīzijām lasiet ceturtdienas, 9.oktobra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas