Laika ziņas
Šodien
Migla

Viņķele: Ir zaudēta iespēja izraudzīt vislabāko premjeru

Jauna premjera meklējumi pēc Laimdotas Straujumas vadītās valdības demisionēšanas ir pierādījuši, ka notiek nevis labākā Ministru prezidenta meklējumi, bet gan tāda, kurš to "ļoti, ļoti vēlas", ar to domājot partijas vadītāju Solvitu Āboltiņu, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda Vienotības frakcijas deputāte un partijas iekšējā opozicionāre Ilze Viņķele.

Pēc viņas domām, iespējamais premjera amata kandidāts Kārlis Šadurskis atbilstu minimālajam prasību kopumam, kas svarīgs premjera amata kandidātam. Šis politiķis ir ar valdības, Saeimas un arī Eiropas Parlamenta pieredzi, ir ieguvis vēlētāju uzticību un ievēlēts Saeimā. Viņķele uzsvēra, ka premjeram jāspēj diskutēt ar visdažādākajiem cilvēkiem, jābūt harizmai un spējai pārvaldīt visus valdības ministrus un viņu pārraudzītās nozares.

Vēl pirms tam premjera amata kandidātam būtu jāspēj izveidot stabilu vairākuma centriski labēju koalīciju un jāķeras klāt tādiem darbiem kā skolotāju atalgojuma reformas pabeigšana, enerģētiskās neatkarības stiprināšana, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības stiprināšana un citi uzdevumi. Taču uz jautājumu, vai Vienotības sastāvā esošais "opozīcijas sešinieks" varētu atbalstīt Šadurska kandidatūru, viņa teica, ka būtiskan nozīme būs arī tam, vai Šadurskis būtu pastāvīgs un neietekmējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē