Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ušakovs: Valdības izveide jāuztic Saskaņai, Vienotībai un ZZS

Jaunā valdība būtu jāveido trim partijām, kuras 12.Saeimas vēlēšanās ieguva visvairāk vēlētāju balsu - Saskaņai,_ Vienotībai _un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), uzskata Saskaņas vadītājs Nils Ušakovs.

Tādējādi, respektējot vēlētāju viedokli, valdība būtu pārstāvēti gan kreisie, gan labējie, gan zaļie, viņš vērtēja. Ušakovs gan ne vienreiz vien intervijas laikā izteicās, ka Saskaņa nav ZZS fani un pret Vienotību viņam ir ilgstošas antipātijas.

Tāpat viņš uzskata, ka Valsts prezidentam Raimondam Vējonim būtu jāuzņemas aktīvāka loma jaunās valdības veidošanā, nevis jāvadās tikai no tā, ko viņam pienes politiskās partijas. Prezidentam būtu jānosaka tonis valsts iekšpolitikā, vērtēja Ušakovs. 

Viņš arī izteicās - ja valdības vadību uzņemsies kāds ZZS virzīts kandidāts, valdības darbā nebūšot lielu atšķirību, jo arī Laimdotas Straujumas (Vienotība) premjerēšanas laikā valdību "faktiski vadīja ZZS".

Partijas Saskaņa pārstāvji pagājušajā nedēļā sarunā ar Valsts prezidentu pauda gatavību veidot valdību desmit dienu laikā.

Straujuma par demisiju paziņoja tieši pirms nedēļas, 7.decembrī, iesakot par savu pēcteci premjera amatā pašreizējo iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, taču viņš no tā atteicās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē