Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Straujuma: Ķīnas tirgus ir ļoti perspektīvs mūsu lauksaimniecības produktu ražotājiem

Šobrīd Latvijas lauksaimniecības produkcijas eksports uz Ķīnu ir vāji attīstīts, tāpēc mūsu ražotāji Ķīnas tirgu vērtē kā ļoti perspektīvu.Viens no efektīvākajiem veidiem, kā attīstīt un uzlabot tirdzniecības plūsmas starp abām valstīm, ir aktuālās informācijas apmaiņa starp Eiropas Savienības un Ķīnas atbildīgajām iestādēm par valstu prasībām un noteikumiem tirdzniecības jomā, tostarp veterināro sertifikātu saskaņošana, pirmdien, 29. aprīlī, sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma, tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jangu Guocjangu.

Vēstnieka iepazīšanas vizītes laikā zemkopības ministre informēja par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē Latvijā, kā arī pārrunāja abu valstu turpmākās sadarbības iespējas, tostarp tirdzniecības jomā, portālu Diena.lv informēja Zemkopības ministrijā.

Tikšanās laikā zemkopības ministreinformēja Ķīnas vēstnieku par interesi kopā ar Latvijas uzņēmējiem apmeklēt Ķīnu, lai veicinātu pārtikas produktu eksportu uz Ķīnu. Savukārt Ķīnas vēstnieks sarunas laikā apliecināja, ka Latvijā ražotā produkcija īpaši izceļas ar augstu kvalitāti, līdz ar to Ķīna ir ieinteresēta veidot ciešāku sadarbību ar Latvijas uzņēmējiem.

2012. gadā uz Ķīnu no Latvijas tika eksportēti lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produkti par kopējo vērtību 3,34 miljoni lati. Galvenais produkts, ko Latvija pastāvīgi eksportē uz Ķīnu, ir mellenes. 2012. gadā šī produktu grupa veidoja 90,5 % jeb 3,03 miljonus latu no visu produktu eksporta vērtības. Savukārt Latvijas meža nozares produktu eksports uz Ķīnu vidēji gadā sastāda 1% no visa meža nozares produkcijas eksporta, 2012. gadā sasniedzot 7,9 miljonus latu. Uz Ķīnu galvenokārt tiek eksportēti apaļie kokmateriāli, zāģmateriāli un  mēbeles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē