Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Speciāliste: Vardarbības skolā galvenais iemesls - pašvaldību ignorance

Bērnu vardarbība Latvijas skolās ir ļoti izplatīta, jo pašvaldības plaši ignorē savu galveno pienākumu šajā jomā - izstrādāt sociālās korekcijas programmas bērniem-varmākām, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere.

Pēc Grāveres stāstītā, Tiesībsarga birojs savos pētījumos secinājis, ka bērnu savstarpējā vardarbība Latvijas skolās ir plaši izplatīta un ir ļoti liela problēma. Grāvere zināja stāstīt, ka no vardarbības skolās cietis katrs trešais bērns.

Speciāliste domā, ka normatīvajā regulējumā trūkumu nav, bet problēmas rada jautājums, cik lielā mērā normatīvie akti tiek ievēroti. Likumi nosaka, ka pašvaldībās ir jābūt darbiniekiem, kas strādā ar problēmu bērniem, lai, parādoties problēmām, šiem bērniem izstrādātu sociālās korekcijas programmas, taču realitātē tas nenotiek.

Daudzās pašvaldībās šādu darbinieku nav un nevienam bērnam nav arī izstrādāta sociālās korekcijas programma, stāstīja Grāvere. Pašvaldības šādos gadījumos atrunājoties, ka tajās vienkārši neesot problēmu bērnu, taču tas, visticamāk, liecina vien par vēlmi nesaskatīt un ignorēt problēmas, tādējādi tās tiek ielaistas.

Grāvere mudināja ikvienu, kurš saskaras ar vardarbību skolās, pēc iespējas ātrāk par to ziņot policijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē