Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Slakteris: Bergmaņa mīnuss ir politiskās pieredzes trūkums

Aizsardzības ministra amatam izvirzītais Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) ir stabils savā domāšanā, taču viņa mīnuss ir politiskās pieredzes trūkums, aģentūrai LETA atzina bijušais aizsardzības ministrs Atis Slakteris.

"Es Bergmani pazīstu. Viņš ir nopietns cilvēks ar nopietnu attieksmi pret darbu. Kā vienu no plusiem varu minēt to, ka viņš pārzina bruņotos spēkus un to iekšējo virtuvi. Mīnuss ir tas, ka viņam ir maza politiskās pieredze, proti, kā ietekmēt procesus un panākt aizsardzības jomai labvēlīgus lēmumus, lai gan tajā pašā laikā viņš ir tautas vēlēts Saeimas deputāts un politiķis. Cilvēks ir stabils savā domāšanā - vismaz tāds iespaids man radās," norādīja Slakteris.

Bijušais ministrs arī norādīja, ka demokrātiskā valstī būtu problēma, ja aizsardzības ministra amatā liktu esošos bruņoto spēka komandierus. NATO valstu kopīgā tendence ir tāda, ka šajā amatā apstiprina civilpersonas.

Jau ziņots, ka ZZS valde pirmdien nolēma aizsardzības ministra amatam virzīt Bergmaņa kandidatūru un par savu izvēli nekavējoties informēja Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu. Premjerministre paudusi gandarījumu par ZZS izvēli.

Bergmanis ir NATO Parlamentārās asamblejas Drošības un aizsardzības komisijas loceklis. Bergmanis strādājis arī kā Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Bergmanis ir norādījis uz savu pieredzi, apmēram pusotru gadu strādājot par toreizējā Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča padomnieku, kā arī uz septiņu gadu darbu kā apmācības instruktoram Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē