Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ruselis: Ja prece, kas maksāja latu, maksās divus eiro - nepērciet un ejiet uz citu veikalu

Pēc eiro ieviešanas sabiedrībai un medijiem ir jākontrolē un jāatklāj gadījumi, kad tirgotāji nepamatoti paaugstina preču cenas, intervijā "Rietumu Radio" atzina Latvijas Bankas prezidenta vietnieks Andris Ruselis, atzīstot, ka jautājums par cenu celšanos pēc eiro ieviešanas ir viens no tiem, ko iedzīvotāji uzdodot visbiežāk.

Runājot par cenu celšanos pēc eiro ieviešanas, Ruselis atzina, ka jānotiek ne tikai politiski administratīvās varas kontrolei, bet pašas sabiedrības aktīvai cenu kontrolei. "Piemēram, ja prece, kas maksāja vienu latu, maksās divus eiro - nepērciet to un ejiet uz citu veikalu," sacīja Ruselis. Viņš arī izteica cerību, ka "tiks iedarbinātas ļoti daudzas institūcijas, kas nodarbojas ar tirgus un patērētāju aizstāvību".

Ruselis arī aicina medijus ziņot par tirgotājiem, kuri pēc eiro ieviešanas nepamatoti mēģinātu celt cenas. "Iedzīvotāji par šiem gadījumiem ir jāinformē, un es neuzskatu, ka tas būtu kaut kas ārkārtējs," sacīja Ruselis, atgādinot, ka daži mediji, piemēram, informējot par vietām, kur stāv ceļu policisti ar radariem.

Kā atzina Ruselis, tad "Igaunija ļoti lielā mērā var būt piemērs Latvijai kā realizēt pievienošanos eirozonai".

"Pievienošanās Eiropas monetārajai savienībai būs visstingrākā, visdziļākā un ilgtermiņā noturīgākā, teju neatgriezeniska Latvijas integrācija Eiropā. Es uzskatu, ka tas ir labi," sacīja Ruselis.

Tāpēc viņš esot simtprocentīgi pārliecināts, ka Latvijai eirozonai vajadzētu pievienoties 2014.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē