Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rinkēvičs: Baltijai un Ziemeļvalstīm ciešāk jāsadarbojas drošības jomā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pirmdien, 26.augustā, pēc Somijas ārlietu ministra Erki Tuomioja ielūguma apmeklēja Helsinkus, lai Somijas vēstnieku ikgadējā sanāksmē uzstātos ar uzrunu par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses dienests.

Helsinkos E.Rinkēvičs pateicās Somijai par ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā un nostiprināšanā, kā arī par sniegto atbalstu ceļā uz eirozonu un dalību Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). E.Rinkēvičs norādīja, ka Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības mehānismi ir nozīmīgi un aktuāli arī šodien."Baltijas un Ziemeļvalstīm vajadzētu domāt par dziļāku sadarbību drošības un aizsardzības jomā, piemēram, plānojot dalību ANO un ES starptautiskās operācijās, veicot militārā aprīkojuma iepirkumus, un citās jomās," pauda E.Rinkēvičs. Ministrs aicināja aktīvāk veidot Baltijas valstu un Ziemeļvalstu, no vienas puses, un citu reģionālo sadarbības forumu, piemēram, Višegradas valstu grupu kontaktus un sadarbību.Somijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību vadītāju sanāksme šogad norisinās no 26.augusta līdz 28.augustam. Tās laikā vairāk nekā 100 vadošie Somijas diplomāti pārrunās aktuālus Somijas ārpolitikas, drošības un aizsardzības politikas, ārējo ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības jautājumus. 26.augustā sanāksmē uzstājas Somijas ārlietu ministrs Erki Tuomioja, Eiropas lietu un starptautiskās tirdzniecības ministrs Alekstandrs Stubs, kā arī attīstības sadarbības ministre Heidī Hautula. 27.augustā vēstniekus uzrunās Somijas Republikas prezidents Sauli Nīnisto un premjerministrs Jirki Katainens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē