Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Reirs: Eiropai ir nepieciešamas papildu investīcijas ilgtspējīgai izaugsmei

Panāktā vienošanās par Eiropas Stratēģisko investīciju fondu (ESIF) pievērsīs privāto investoru uzmanību iespējām kā Latvijā, tā visā Eiropā, šodien Latvijas Komercbanku asociācijas gada sanāksmē sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

"Eiropas ilgtspējīgai attīstībai nepieciešamas papildu investīcijas. ESIF kā veiksmīga iniciatīva sekmēs sadarbību un sinerģiju starp dažādiem tirgus dalībniekiem. No mūsu finanšu sektora sagaidu ieinteresētību un pretimnākšanu. Mūsu uzņēmējiem vēlu veiksmi ilgtspējīgu projektu realizēšanā. Savukārt valsts pārvaldei jānodrošina efektīva rīcība Žana Kloda Junkera investīciju plāna realizēšanā," norādīja Reirs.

Ministrs pauda, ka ESIF izstrāde ir būtisks solis, lai turpinātu darbu pie Junkera investīciju plāna īstenošanas. ESIF izveides procesā ņemta vērā Eiropas Investīciju bankas pieredze. Tajā definēti arī skaidri nosacījumi, kas būs noderīgi gan iespējamo projektu atlasē, gan to realizēšanā.

"Visi Eiropas Savienības (ES) valstu finanšu ministri ir apstiprinājuši Vispārējās vienošanās tekstu par ESIF Regulu. Padomes operatīvais darbs ir izcils labas sadarbības piemērs. Pateicoties veiksmīgām diskusijām, jau šobrīd esam gatavi sākt sarunas ar Eiropas Parlamentu, lai pēc iespējas ātrāk panāktu politisku vienošanos par regulu," uzrunā norādīja Reirs.

Finanšu sektoram ir būtiska loma valsts ilgtspējīgā izaugsmē. Neskatoties uz to, ka bankām ir pietiekama likviditāte, kreditēšana ir samazinājusies. Ministrs pauda, ka tieši ESIF ne tikai veicinās Latvijas investīciju projektu ilgtspēju, bet arī sekmēs valsts ekonomisko izaugsmi.

Reirs arī uzteica komercbankas, kas jau atbalstījušas valsts programmu ģimenes pirmā mājokļa iegādei. Ministrs norādīja, ka Latvijas ekonomiku iespējams padarīt spēcīgu, izvērtējot pieredzi un izvirzot konkrētus mērķus.

"Kā ES prezidējošās valsts finanšu ministrs esmu gandarīts par visu dalībvalstu motivāciju pēc iespējas īsākā laikā ieviest Junkera investīciju plānu. Katra dalībvalsts saprot, ka šis ir efektīvs veids, kā panākt strauju Eiropas ekonomikas izaugsmi," uzsvēra finanšu ministrs.

Kā iepriekš ziņots, otrdien, 10.martā, noritēja trešā Latvijas prezidentūras Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sēde, kuru vadīja Reirs. Tajā tika apstiprināts Vispārējās vienošanās teksts par ESIF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē