Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Premjers: Latvija ASV biznesam var piedāvāt jaunas iespējas

Otrdien, 3. jūnijā, tiekoties ar ASV uzņēmēju delegācijas pārstāvjiem, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka Latvija ASV uzņēmējiem var piedāvāt jaunas iespējas gan attīstot ražošanas un eksporta projektus, gan sniedzot pieeju kā Eiropas Savienības tā Krievijas un citu Austrumeiropas valstu tirgiem.

„Latvijā ir atvērta biznesa vide, sakārtota loģistikas infrastruktūra, konkurētspējīga nodokļu sistēma un kvalificēts darbaspēks – tie ir svarīgākie priekšnosacījumi, kas interesē jebkuru investoru. Šīs vizītes rezultātā Latvija ir nokļuvusi vairāk nekā 20 ietekmīgu ASV kompāniju redzeslokā. Mēs augstu vērtējam Latvijas un ASV stratēģisko partnerību aizsardzības jomā, un ir laiks šo partnerību pārnest arī uz ekonomikas sektoru,” sacīja premjers.

ASV kompāniju pārstāvji pauda gandarījumu par vizītes laikā iegūtajiem kontaktiem un jauno pieredzi, norādot, ka ir pozitīvi pārsteigti par Latvijā redzēto. Kā būtiskākos faktorus, kas tiek ņemti vērā, lemjot par investīciju projektiem, ASV uzņēmēji minēja biznesa vides atvērtību, birokrātiskā sloga samērīgumu uzņēmējdarbībā un nodokļu likmes. Šajās jomās Latvija ir ļoti konkurētspējīga, turklāt ASV kompānijām svarīgs arguments ir Latvijas ģeopolitiskā pozīcija – līdzdalība ES un NATO un pieeja Krievijas tirgum.

Tāpat uzņēmēji atzina, ka papildus pārliecību rada Latvijā jau strādājošo ASV kompāniju panākumi, piemēram, uzņēmuma Cytec Rīgā veiksmīgi izveidotais apvienoto pakalpojumu centrs, ko drīzumā plānots paplašināt līdz 180 darbiniekiem.

V.Dombrovskis šodien tikās ar kompāniju Warner Brothers, GATX Corporation, Procter&Gamble, Argus Limited, Boeing un Cresa vadošajiem darbiniekiem, kā arī Latvijas goda konsulu Dienvidkalifornijā Juri Buņķi un goda konsulu Ilinoisas štatā Robertu Blumbergu.

No 1. līdz 3. jūnijam Latvijā uzturas aptuveni 40 ASV uzņēmēju delegācija, kuras mērķis ir apzināt Latvijā pieejamās biznesa iespējas un atrast jaunus sadarbības partnerus. Šī ir atbildes vizīte 2011. gada vasarā notikušajai V.Dombrovska un plašas Latvijas uzņēmēju delegācijas vizītei ASV, kura apmeklēja Vašingtonu, Ņujorku, Losandželosu, Sanfrancisko un Silīcija ieleju, kā arī Ostinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē