Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pliners: Tie, kas neatzīst uzvaru pār nacistu karaspēku, ir idioti vai svoloči

Ja nebūtu uzvaras pār nacistu karaspēku, tad nebūtu sarkanbaltsarkanā Latvijas karoga, nepastāvētu vairs Latvijas himna, kā arī valsts ģerbonis, bet tie, kas to nesaprot vai nevēlas atzīt, ir vai nu idioti, vai svoloči, pasākumā, kas veltīts 69.gadadienai kopš Latvijas atbrīvošanas no nacistu karaspēka, sacīja Jakovs Pliners (PCTVL).

"Karš vienmēr ir traģēdija, smags darbs, bads, aukstums, asinis, sviedri, nāve, gļēvulība un drošsirdība, nodevība un uzupurēšanās," atklājot pasākumu, emocionāli norādīja Pliners. 2.pasaules kara veterāniem Pliners sacīja, ka "ja nebūtu jūsu, tad nebūtu arī mūsu"."Ja nebūtu jūsu veterānu, tad nebūtu arī uzvaras pār Vācijas armiju un Latvijas valsts, bet gan Ostlande ar visām no tā izrietošajām sekām," izteicās Pliners, papildinot, ka pēc visām šīm desmitgadēm Latvijas politiķi ar "nacionālistiskām ievirzēm" cenšas pārrakstīt vēsturi un "reabilitē nacismu un fašismu, lai realizētu etnokrātiju".Viņš arī izteicās, ka nebūtu sarkanbaltsarkanā Latvijas karoga, nepastāvētu vairs Latvijas himna, kā arī valsts ģerbonis. "Paldies Dievam, ka vēsturei nav vēlējuma izteiksmes. Tie, kas to nesaprot vai nevēlas atzīt, - ir vai nu idioti, vai svoloči," konstatēja Pliners.Tāpat Pliners norādīja, ka Latvijā arīdzan netiek piedāvāti atvieglojumi Otrā pasaules kara veterāniem, bet tikai politiski represētajiem. Papildus viņš sacīja, ka ikgada 16.marta leģionāru piemiņas pasākums ir nepieļaujams."Latvijas valdība vienā līmenī nostāda Padomju Savienības un nacistiskās Vācijas realizētās represijas, bet tā nav taisnība," uzrunā teica Pliners, izsakot pateicību veterāniem par viņu varoņdarbiem un norādot, ka par viņiem tiek domāts, viņus atceras un godā.Trešdien, 31.jūlijā, Maskavas nama konferenču zālē notika piemiņas vakars, kas veltīts 69.gadadienai kopš Latvijas atbrīvošanas no nacistu karaspēka. To ar uzrunu atklāja Pliners, tāpat piemiņas pasākuma laikā notika koncerts un tika demonstrēta filma, kas veltīta atmiņām par atbrīvošanu no fašisma Latvijā.Pasākumā piedalījās arī Krievijas vēstniecības pārstāvis Dmitrijs Bogdanovs.

Top komentāri

Nejēga
N
Ja nebūtu Molotova- Rībentropa pakta, nebūtu ne veterānu-atbrīvotāju, ne arī kara. Vai karš bija kaut teorētiski iespējams bez divu diktatoru ciešas sadarbības? Tieši PSRS un visa padomju tauta ir kara iniciatore. Jā, tieši padomju tauta ar krievu tautu priekšgalā nes lielu daļu atbildības par kara noziegumiem. Jūs , krievi taču paši savus vadoņus "brīvās un demokrātiskās" vēlēšanās ievēlējāt. Jūs atbalstijāt noziedzniekus, tāpāc arī paši par noziedzniekiem uzskatāmi.
Arī tā bija!
A
PSRS "atbrīvoja" no NKVD cietumiem arī vācu antifašistus un nodeva tos vācu gestapo,neielaida Padomju Savienībā,bet pagrieza atpakaļ,pirms PSRS robežas šķērsošanas,no vācu armijas bēgošo poļu ebreju kolonnu! Aizmirsies jau?
K-K
K
... Lielakais idiots un svolocs ir pats Pliners, jo ar demagogiju nevar noslept komunakiem tik NEPATIKAMO PATIESIBU : ... NEDRIKST AIZMIRST KA - CCCP pirma likvideja Brivo Latvijas Republiku - Satversmi - un pamatlikumos noraditos valsts atributus - nacionalo karogu, gerboni un citas nacionalas valsts tradicijas - valodu, svetkus u.t.t. ... ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē