Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Par pieslēgumu elektrotīklam varētu noteikt abonentmaksu

Lai segtu elektrības piegādātāja Sadales tīkla reālās izmaksas, nākotnē par pieslēgumu elektrotīklam varētu tikt noteikta abonentmaksa, intervijā laikrakstam Telegraf teicis ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP).

Abonentmaksas ieviešana ir viens no trim ministra minētajiem problēmas risinājumiem. Divi pārējie ir turpmāka nerentablo pieslēgumu subsidēšana, kā tas notiek patlaban, vai arī šādu pieslēgumu slēgšana.

Pavļuts skaidro, ka elektrības piegādi Latvijā sadārdzina retā teritorijas apdzīvotība. Daudzi pieslēgumi elektrotīklam ir ar ļoti mazu elektrības patēriņu vai vispār bez tā. No aptuveni 1,2 miljoniem pieslēgumu 83 000 elektrību neizmanto vispār, bet 57 000 izmanto mazāk par 100 kilovatstundām gadā.

"Tas nesedz nekādas piegādes izmaksas un agri vai vēlu nāksies problēmu risināt," laikrakstam teicis ministrs.

Abonentmaksu par pieslēgumu elektrotīklam, pēc Pavļuta teiktā, varētu noteikti līdzīgi kā mobilajos sakaros - "varat nerunāt pa telefonu nemaz, bet latu vai divus no jums ņem".

Viņš norāda, ka elektrības cena Latvijā nepieaug, taču vairāk nākas maksāt par citām tarifa sastāvdaļām, piemēram, arī obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Dārga esot arī elektrības piegāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē