Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināts ar video - Bundžu Jānis: KNAB un atskurbšana

Neatkarīgā konsultanta bērnībā bija populāra tāda spēlīte - "kas, ar ko, kur, ko dara". Bērniņš uz papīra lapas uzraksta atbildi uz jautājumu - "kas", aizloka un nodod nākamajam, kurš atkal uzraksta - "ar ko", aizloka un tā tālāk. Nejaušās kombinācijas radīja lielu jautrību, piemēram «Jānis ar skolotāju vannā pliki sauļojas» vai tamlīdzīgi.

Vērtējot KNAB darbošanos, jāsecina, ka, visticamāk, tumsas spēku apkarošanas paradigma ir tieši šī spēlīte - nejaušu darbību summa ar iepriekš nezināmu, bet interesantu rezultātu. Un tupuma akcentu, piedodiet.

Godīgi sakot, neapbruņotam cilvēkam nekādi netop skaidrs, kādā stadijā KNAB spēlīte atrodas šobrīd. Situācijas mainās dinamiski, nav iespējams precīzi pateikt, kurš kuru ir atcēlis tieši tagad - Juta Jaroslavu vai otrādi. Iespējamais ienaidnieks apjūk un ar uguņošanu tiešraidē tiek pieķerts nozieguma vietā.

Tomēr nepareizajiem cilvēkiem ir izdevies apmulsināt daļu sabiedrības. Radies maldīgs priekšstats, ka varenā iestāde būtu nodota Veselības ministrijas pārraudzībā un tur ierīkota Tvaika ielas slimnīcas filiāle īpašai slimnieku kategorijai. Oligarhu un citu padibeņu dzeguzēm izdevies sadēt savas smirdīgās olas ideoloģiski nestabilākās sabiedrības daļas ausīs. Nejaukie putneļi tagad izšķīlušies un atraugājoties dūdo savas nopirktās dziesmeles.

Tādēļ jāatrod pietiekami vienkāršs un saprotams veids, lai arī sabiedrības pamuļķajai daļai pielektu, ka viss ir pareizi. Ko nu padarīsi - kādi tie ļaudis mums ir, tādi ir…

PAREIZAIS VIEDOKLIS - KNAB jāveic kāds ļoti grūts, bet labi ieraugāms darbs. Simboliski - jāuzvar pūķis.

Cik zināms, jau no otrās neatkarības sākuma problēmas ir sagādājis atskurbtuvju jautājums. Neviens to nav gribējis uzņemties. Īstenībā grūtāku valsts jautājumu pat nevar atcerēties.

Jārīkojas tā. Streļčenoks kopā ar Strīķi uzraksta priekšniekam Dombrovskim kopīgu vēstuli, kurā brīvprātīgi apņemas gada laikā savest kārtībā atskurbtuvju jautājumu. Vēstules teksta veidošanai tiks rīkots konkurss, kurā uzvarēs Ēriks Stendzenieks (zināšanai).

Tālāk - pēc priekšnieka rezolūcijas "Varbūt jā, varbūt nē" tiek uz gadu nostopēta korupcijas apkarošana un visi spēki veltīti atskurbtuvju menedžēšanai. Tas nav nekas briesmīgs, jo daļa korumpantu jau tagad miruši, citi ārzemēs, par trešajiem vispār nav ziņu, vai tie maz pastāvējuši.

Atskurbtuvju darbs tiek organizēts dinamiski. Sievas bruņuvestēs krauj dzērājiņus kravas busos, ved uz atutošanu un dušu un pēc pāris minūtēm ar vieglu dunku palīdz aizsnausties. Viss tiek filmēts nākamajām paaudzēm. Īpaši augstas kvalitātes atskurbšanas kabinets iekārtots KNAB telpās. Pieredzes smelšanai ved ekskursijas no visas plašās Eiropas. Par samaksu - arī no Krievijas.

Paiet gads. Reibinošo dzērienu lietošana valstī strauji krītas. Akcīzes nodoklis spiedzot pazūd grīdas spraugās. Nu visi grib vadīt atskurbtuvju biznesu.

Tiek rīkots valstij izdevīgs tenderis. Uzvarētājs simboliskā aktā no (šīs personas vārds nav izpaužams) rokām saņem valsts galvenās atskurbtuves atslēgas. Lembergs sniedz dejas priekšnesumu. KNAB atgriežas pie ierastā darba. Moratorija gada laikā slepenie aģenti ir krietni strādājuši, mudinot neapzinīgos pēc iespējas skaistāk korumpēties. Ir sastādīts aizturēšanu plāns un saskaņotas ikdienas filmēšanas grupas gadam uz priekšu.

Kas attiecas uz KNAB iekšējā darba organizāciju, tad tur gan neko nevajadzētu mainīt. Ja nu vienīgi divu kašķīgo pušu vietā noorganizēt četras. Arī blēžu pasaule tak attīstās. Nedrīkstam atpalikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē