Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Māra Zālīte: Latvieši, kas balso par Saskaņas centru, nodod Latvijas intereses

"Vēlēšanas Rīgā nav vienkāršas pašvaldību vēlēšanas, runa ir Rīgu kā Latvijas galvaspilsētu un tas ir augstākā mērā politisks jautājums," tā portālam Diena.lv atzina dzejniece Māra Zālīte.

"Balsot ir jāiet obligāti, ja mēs neizmantosim savas tiesības, mēs pēc tam nevarēsim arī kritizēt ievēlēto deputātu darbus. Aicinu visus atcerēties, ka balsot par Rīgu nozīmē balsot par Latviju. Mums pret šīm vēlēšanām nedrīkst būt tikai saimnieciska attieksme. Atriebības balsojums nav gudra lieta, tas būtu pēc principa: atriebšos saimniekam un neēdīšu vakariņas un pirtī arī neiešu. Mums ir jābalso par Rīgu, kura attīstās eiropeiskā virzienā nevis jāļauj sevi ievilkt Krievijas interešu zonā, uzsvēra M.Zālīte.

Kinorežisors Jānis Streičs portālam Diena.lv pauda: "Izvēle šobrīd ir pašu cilvēku rokās, tieši tādēļ ir jāiet balsot. Piedalīties vēlēšanās ir katra pilsoņa pienākums. Tas, kas mums ir nepieciešams, ir valstiskā apziņa, ka šī ir mūsu valsts."

Rakstnieks Alberts Bels portālam Diena.lv atzina, ka vēlēšanas Rīgā ir mūsu izšķiršanās vai nu par koruptīviem darījumiem vai likumisku saimniekošanu. "Tā ir izvēle starp austrumu modeli, kurā viss balstās uz blatu un sarunāšanu, vai tiesiskumu un likumību. Nevar neiet uz vēlēšanām, jo tas ir personības strupceļš, tad mēs sevi nosvītrojam kā cilvēkus. Ir jābalso, svītrojot visus tos, kuri mums nepatīk. Latviešiem ir jānotur sava galvaspilsēta."

Rundāles pils direktors un mākslas vēsturnieks Imants Lancmanis portālam Diena.lv skaidroja, ka "vilšanās politikā un politiķos nav jāuztver kā kaut kas ārkārtējs un nebijis. Cilvēki politikā ir vīlušies jau gadu simtiem. Tieši tādēļ ir jāpiedalās vēlēšanās un racionāli izsverot, jāvadās pēc mazākā ļaunuma principa."

Akadēmiķis Jānis Stradiņš portālam Diena.lv atzina, ka viņam arī nav viegli izdarīt izvēli šajās vēlēšanās, taču viņš noteikti dosies balsot. "Tā īsti mani neapmierina neviena partija, tādēļ vadīšos pēc mazākā ļaunuma principa. Tas, kas mani atgrūž, ir partiju augstprātība un liekulība." J.Stradiņš arī norādīja, ka viņu neapmierinot pašreizējais Rīgas centra ārējais veidols: "Vecpilsētai trūkst apgarotības, trūkst kultūras komponentes. Šajās vēlēšanās ir jācenšās savienot mūsu piezemētās saimnieciskās intereses ar vispārcilvēciskām vērtībām."

Top komentāri

O.M.
O
;) Mediju ziņa: Šīs pašreizējās Latvijas valsts sabiedrības zināmā daļā savulaik populārajam "banānpolitiķim" Joahimam Zīgeristam latvieši bija lieliski izmēģinājumu trusīši - apbrīnojami vientiesīgu "vēlētāju" elektorāts, kas ir tik pat vienkārši, cik lēti apčakarējams. Kad Zīgeristam šāda izklaide kļuva garlaicīga, viņš no Latvijas aizdevās uz savu etnisko "fāterlandi", bet - pa lēto apčakarējamais, ar neticami "īsu" atmiņu apskādētais, uz polittehnologu pasviestajiem "plikajiem āķiem" uzķerties un jau kuro reizi "vecajam grābeklim uzkāpt" joprojām gatavais šīs valsts "apzinīgo vēlētāju" elektorāts gan nekur nav pazudis... ----- Vecā Grābekļa 'hīts'. ( Iz "O.M.© arChīva" ) Ņirdz ATKAL Vecais Grābeklis: "Tas, kurš man vienreiz uzkāpis ~ Kaut 'smagi bietē norāvies', Kā muļķis vēlreiz meklēt skries!..." ... Kad aizmirsts iepriekšējais puns ~ Kā plika kaula alkstošs suns, Sāk grābekļkāpējs ošņāties, Kur ATKAL 'bietē atrauties': Ar ZOMBĒJUMU saskaņā ~ Skries "pienākuma apziņā", 'Ņemt "urnu talkā" dalību', Par "svaigu" pases zīmogu. (Pa ceļam - badīgs "ēsmu" rīs, Ko 'SILES biedri' pasviedīs, Uz plikiem āķiem uzspraustu ~ Tas "nospēlē uz publiku"...) Jo - ATKAL šim ir 'ieborēts': ""valsts" 'rullēs', ja būs "novēlēts", Par "mazāko no ļaunumiem" ~ Tiks "pareizie" pie mandātiem! (Pat "tukšās aploksnes" mums der, Jo - tikai MUĻĶIS VELTI CER, Ka "vēlēšanu" FARSS, jebkāds, Var "izšķirt, kāds būs rezultāts"...) TAD Muļķu Zeme ATKAL "plauks"!!!..." (Bet "vaukšķis" - četrus gadus kauks, Ka - ATKAL "uzkāpts grābeklim", Un puns - vēl lielāks, kā līdz šim...) ... Lūr Vecais Grābeklis uz tiem, Kam patīk (?!) palikt VIENTIEŠIEM, (Dēļ aumež ĪSĀS atmiņas): "Ko - ATKAL 'blieziens' kārojas?..." . "Jauns" Grābeklis? Bet - vecs šim 'hīts': "Par maz (VĒL!?...) jūties 'apdauzīts'? Kāp VĒLREIZ virsū, 'nerausties' ~ Prieks MUĻĶIM pierē "piešauties"!..." ===== 'ANNO' ~ 07. 2010. / 09. 2011. / 05.2013. (neilgi pirms kārtējā "vēlēšanu" FARSA) oriģinālversijas = "O.M.© blogā": http://ontuns-m.blogs.lv u.c. Muļķu Zeme, XXI gadsimts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē