Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Levits: Partijas Latvijā ir vājas un tendētas vien uz varas saglabāšanu

Latvijā politiskās partijas ir pārāk vājas un orientētas vien uz varas saglabāšanu, piektdienas rītā intervijā raidījumā Rīta Panorāma izteicās viens no Valsts prezidenta amata kandidātiem Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.

Viņš piektdien Latvijas Kara muzejā uzstāsies ar priekšlasījumu par politisko kultūru Latvijā. Intervijā izklāstot savas tēzes, viņš pauda uzskatu, ka Latvijā partijām nav attīstīta iekšējā demokrātija un tās ir orientētas uz varas saglabāšanu. Vienlaikus aizvien vairāk tiekot domāts par politisko taktiku, bet mazāk - par saturu.

Izsakot šo vērtējumu, konkrētu partiju nosaukumus viņš gan neminēja. 

Viņš, ilustrējot šo domu, minēja, ka iedzīvotāji bieži vien nezina konkrētās partijas transporta vai veselības politiku, taču zina tās sponsorus.

Uz jautājumu, vai pats Levits līdz ar kandidēšanu uz Valsts prezidenta amatu ir atvērts piedāvājumiem darboties Latvijas politikā, viņš atzina, ka pašlaik viņam tādu plānu nav. "Nākotne ir atvērta, redzēsim, kas būs".

Jau vēstīts, ka Levits līdz ar Raimondu Vējoni (ZZS), Mārtiņu Bondaru (Latvijas Reģionu apvienība) un Sergeju Dolgopolovu (Saskaņa) kandidēja uz Valsts prezidenta amatu. Vēlēšanu piektajā kārtā, saņemot 55 deputātu blasis, par prezidentu tika ievēlēts Vējonis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē