Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kučinskis: Jaunu plānu parādīšanās NAP izstrādes beigu fāzē var radīt miljardu latu zaudējumus

Jaunu plānu parādīšanās Nacionālās attīstības plāna (NAP) 2014.-2020.gadam projekta sagatavošanas noslēguma fāzē Latvijai var radīt miljardu latu zaudējumus, - LTV raidījumā "Labrīt, Latvija" šorīt sacīja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

Viņš "jaunu vīziju" parādīšanos NAP izstrādes noslēguma posmā salīdzināja ar vilciena kustību, kur finiša taisnē pēkšņi tiek piedāvāts alternatīvs transporta veids mērķa sasniegšanai. "Ja noslēguma fāzē parādās kādi jauni plāni un alternatīvas, valsts var zaudēt miljardus," uzskata Kučinskis, piebilstot, ka viņš absolūti neesot pret "zaļu un tīru Latviju".

Viņš norādīja, ka NAP ir uzlabojams un pilnveidojams, taču neko kardināli jaunu pašlaik izstrādāt nebūtu nepieciešams.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) LNT raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja, ka NAP izstrādē būtisks trūkums esot tieši vienotas nākotnes vīzijas trūkums.

Jau ziņots, ka Sprūdžs par savu šā brīža prioritāti izvirzījis kvalitatīva NAP 2014.-2020.gadam projekta sagatavošanu, tādēļ ministrs turpinās intensīvu darbu pie sagatavotās un pagājušajā nedēļā sabiedriskajai apspriešanai nodotās vīzijas "Ekonomiskā izrāviena vadmotīvs: Latvija 2020.gadā - zaļākā valsts pasaulē".

"Sagatavojot NAP gala redakciju, būtiski ir konkrēti formulēt vienotu un visai sabiedrībai saprotamu vīziju, kādu vēlamies kopumā redzēt valsti pēc septiņiem gadiem un atbilstoši tam apzināt īstenojamos pasākumus un plānot konkrētu rīcību," uzskata ministrs.

Sabiedriskajai apspriešanai nodotā vīzija "Ekonomiskā izrāviena vadmotīvs: Latvija 2020.gadā - zaļākā valsts pasaulē" paredz attīstīt Latviju kā tīru, efektīvu, koncentrētu, radošu un konkurētspējīgu Eiropas valsti.

Jau ziņots, ka valdība aizvadītajā nedēļā apstiprināja NAP sākotnējo redakciju un ir sākusies mēnesi ilga sabiedriskā apspriešana, kuras laikā ikviens iedzīvotājs un sabiedriskā organizācija NAP mājaslapā var iesniegt priekšlikumus plānam.

Komentārus un priekšlikumus ikviens iedzīvotājs un nevalstiskā organizācija ir aicināts iesniegt līdz šā gada 15.septembrim, izmantojot saiti uz tiešsaistes forumu "http://www.nap.lv/kā-es-varu-palīdzēt".

NAP 2014.-2020.gadam ir galvenais vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments Latvijā. Tas ir Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam (Latvija 2030) rīcības plāns, kam ir jākalpo par valsts attīstības ceļa karti vidējam termiņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē